NB I

Kiszenvedett Fradi-győzelem a Vasas ellen

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati nyitómérkőzésén a Ferencváros csapata Pölöskey tizengyesével 1-0-s győzelmet aratott az Üllői úton a Vasas felett.

Két olyan csapat lépett pályára szombat délután, amelynek jelene finoman fogalmazva sem méltó a klub múljtára és tradícióira. A Ferencváros és a Vasas egyaránt a kiesés elkerüléséért küzdhet tavasszal, a Siófok remek szereplése miatt egy csapattal kevesebb a rivális eme nem túl hizelgő versenyben.

Fotó: MTIA találkozó sajnos olyan színvonalat hozott, mint amilyenre a táblázaton elfoglalt helyezésekből számítani lehetett, töredezett játék, pontatlan passzok és amatőrnek tetsző technikai hibák jellemezték az első félidőt. Az első 45 perc kevésnek bizonyult a csapatoknak arra, hogy tudatosan kialakított gólszerzési lehetőséghez jussanak, a játékrész hajrájában mégis vezetést szerzett a Ferencváros: Pölöskey Pétert látszólag szabályosan szerelte Takács a Vasas 16-osán belül, a támadó a földre került, majd Andó-Szabó játékvezető némi habozás után a büntetőpontra mutatott. A tizengyenest maga a sértett végezte el, hanyag panenkás mozdulata után pedig előnybe kerültek a zöld-fehérek (1-0).

A fordulás után a színvonal továbbra is kritikán aluli volt, a Fradi védelme pedig több ordító hibát is vétett. Az angyalföldiek a második felvonás első részében előbb Herczegfalvi Zoltán révén egalizálhattak volna, de a gólképtelen csatár nagy ziccerben ellőtte keresztbe a labdát, majd nem sokkal később ő fejelt az egyedül kilépő Dajics elé, aki miután már elhúzta a labdát a kivetődő Jova mellett, négy méterről az üres kapu fölé bombázott. Détári Lajos együttesét nem rázta fel a két angyalföldi ziccer, ezért a hazaiak szakvezetője próbálta cserékkel is felspanolni fiait, de ezen intézkedése nem érte el a kívánt hatást. A vége előtt negyedórával Varga beadása után Szabó Bence fejelhetett közvetlen közelről kapura, de pechére Jova kiváló reflexmozdulattal kivédte a helyzetet. A 78. percben Fradi-helyzetet láthatott a mintegy 5000 kilátogató néző, az ex-vasasos Simic visszafejelése után Busai 12 méterről kapásból az égbe lőtt. A mérkőzés hajrája a hazai gárdáé volt, a horvát Simic két ízben is fejjel veszélyeztetett, de Ilizi kapusnak egyik sziutációban sem szökött fel a pulzusa.

A mindkét csapat számára oly fontos három pont végül a Ferencvárosé lett, amely sikerével valamelyest fellélegezhet, míg a Vasas negyedik tavaszi veresége után továbbra is komoly gondban van.

Détári Lajos, a Ferencváros szakvezetője: "Fontos győzelmet arattunk, de nem játszottunk jól, a második félidőben borzasztó hibákat követtünk el. Elismerem, hogy a Vasasnak volt két komoly helyzete, de hát ilyen a futball. A mai találkozóból erőt meríthetünk a folytatásra, köszünjük a közönségnek a nagyon fontos biztatást."

Urbán Flórián, a Vasas vezetőedzője. "Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk, a második félidőben már bátrabbak voltunk. Volt három ordító ziccerünk, de támadóink hibáztak, és nem tudtunk egyenlíteni. Ha koncentráltabbak vagyunk, rászolgálhattunk volna az egy pontra."

OTP Bank Liga 22. forduló
Ferencváros - Vasas-Híd 1-0 (1-0)
Albert Stadion, 4662 néző, v.: Andó-Szabó
Ferencváros: Jova - Grúz, Balog, Klein - Jovanovic, Busai, Lisztes (Simic, 64.), Junior - Hakola (Józsi, 68.), Pölöskey, Kulcsár Szakmai igazgató: Détári Lajos
Vasas: Ilizi - Kovács G., Tóth M., Takács Z. (Katona, a szünetben), Tóth B. - Mehmedagic, Varga G., Kovács D. (Szabó B., 65.), Bárányos - Dajic (Kiss T., 82.), Hercegfalvi Vezetőedző: Urbán Flórián
gólszerző: Pölöskey (45., 11-esből)
sárga lap: Kulcsár (41.), Klein (53.), Busai (86.) illetve Tóth M. (63.)