Serie A

Két Barca-meccs között meglepheti a remeklő Catania a Milant?

Két mérkőzést rendeznek a Serie A 30. fordulójában szombat este, amelyeken a Milan a Catania, a Lazio pedig a Parma otthonába látogat. A játéknap nagy kérdése az lehet, hogy két, Barcelona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés között mire képes a címvédő a Vincenzo Montella vezette, remek szezont produkáló kiscsapat otthonában.

Catania-Milan
18:00 Digi Sport
hatharom-tipp: X

Olaszországban nagy sikerként értékelték, hogy a Milan 0-0-ra tudta hozni a szerdai, Barcelona elleni BL-mérkőzését, így a negyeddöntős párharc majd kedden, a Camp Nouban dől el. A piros-feketéknek azonban addig is van dolguk, ráadásul nem is könnyű. A Catania stadionjában kellene ugyanis nyerniük, hogy biztosan megtartsák négypontos előnyüket a tabella élén, de ez még csak két csapatnak - igaz, két középcsapatnak -, a Chievónak és a Cagliarinak sikerült a szezonban.

Ibrahimovic vezérletével tovább menetelhet a címvédés felé a Milan

Vincenzo Montella tanítványai hét mérkőzés óta veretlenek, ezek közül négyet meg is nyertek, ennek köszönhetően a katasztrofálisan szereplő Intert már sikerült is megelőzniük. Jelenleg a hetedikek, hatpontos hátrányban vannak az EL-t érő ötödik helyen álló Udinese mögött, azaz matematikailag bőven van esélyük a nemzetközi szereplésre is. Arra azért továbbra sem tartjuk képesnek őket, hogy ezt el is érjék, de mindenképp figyelemre és elismerésre méltó, amit a szicíliai együttes elért a szezonban. Nem véletlen, hogy Montellát Massimo Moratti klubelnök is az egyik esélyesként emlegette az Inter vezetőedzői posztjára.

A Milan szintén remek formában van, hiszen az előző 11 meccséből csak az Arsenal elleni BL-meccset veszítette el - de az is továbbjutást ért -, illetve a Juventus elleni kupaelődöntő-visszavágón elért hosszabbításos 2-2 ért kiesést az első mérkőzés eredménye miatt. Ugyanakkor a Barcelona elleni visszavágón nagy feladat vár a Serie A címvédőjére, és kérdéses, hogy hogy tudja abszolválni ezt a sűrű időszakot a sérülésektől súlyosan sértett együttes. Massimo Allegri valószínűleg pihentet, akit tud, de például Ibrahimovicnak, Nocerinónak, Mexésnek, Bonerának vagy Antonininek várhatóan pályára kell lépnie, ráadásul nem lehet ott a pályán Nesta, aki a Barca ellen is csak 74 percig tudott fenn maradni, miután hosszabb kihagyás után visszatért.

Parma-Lazio
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: X

A Lazio az előző fordulóban közel volt ahhoz, hogy lecsússzon a dobogóról, hiszen hosszú időn keresztül nem tudott mit kezdeni a Cagliarival, miközben a Napoli vezetett a Catania ellen. Végül a hajrában a rómaiak a hajrában megszerezték a győzelmet jelentő gólt, a nápolyiak pedig elszórakoztak két pontot, így előbbiek még növelni is tudták az előnyüket. Erre nagy szükségük is volt, hiszen egyáltalán nem tudnak stabilan teljesíteni ebben a szezonban, a megelőző két fordulóban például egyaránt vereséget szenvedtek.

A Parma 8 mérkőzés óta nem tudott győzni, és emiatt az utolsó bennmaradó helyre is sodródott, igaz, a legkeményebb meccseik nagy részén már túl vannak Giovincóék. Játszottak a Juventusszal, a Romával, a Napolival és a Milannal is. Ezeken a meccseken ugyan csak egy pontot szereztek (0-0 a Juve ellen), de legalább már csak könnyebb ellenfelekre számíthatnak - a Lazio elleni meccs után.