NB I

Kecskeméten is megőrizte tavaszi veretlenségét a Haladás

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati mérkőzésén a Kecskemét 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Szombathelyi Haladás csapatával.

A mérkőzésen a Debrecen ellen aratott 4-0-s győzelem alkalmával is a kapuba találó Lencse Lászó tizenegyesgóljával hamar előnybe kerültek a kecskemétiek, de a Fradi ellen duplázó Kenesei révén a 35. percben egalizáltak a szombathelyiek. A 20. percben Alempijevic a 16-oson belül fellökte Radót, ezért Veizer 11-est ítélt, amit Kenesei a kapufára lőtt - így volt min javítania a rutinos támadónak.

A fordulás után két perc alatt két gól is született, a 73. percben Halmosi az alapvonalon befelé törve középre passzolt, majd a kapu torkából már csak az üres kapuba kellett passzolnia Nagy Gábornak - előnybe került tehát a Haladás. Két percet sem kellett várni és jött a hazaiak válasza: Szavics ívelt a vendég védelem mögé, Litsingi rossz labdaátvétele után a játékszer pont Tököli elé pattant, aki az ötösről a kapuba gurított. Ezután az eredmény már nem változott, a Szombathely megérdemelten vitt el egy pontot a gyenge támadójátékot bemutató Kecskemét otthonából.

A döntetlennel a Haladás őrzi tavaszi veretlenségét, Artner Tamás vezetésével a szombathelyiek megindultak felfelé a tabellán. Ami Török László együttesét illeti, fontos pontokat hullajtott el a KTE, mivel pénteken a Diósgyőr kikapott Siófokon, így egyik legnagyobb riválisára zárkózhatott volna fel.

OTP Bank Liga 22. forduló
Kecskeméti TE - Haladás Sopron Bank 2-2 (1-1)
Széktói Stadion, 2500 néző Vezette: Veizer (Berettyán, Kormányos)
Kecskeméti TE: Németh – Alempijevic, Balogh, Varga, Mohl – Bori, Cukic, Szavics, Litsingi, Pekár (Tököli, a szünetben) - Lencse (Tölgyesi, 84.)
Haladás Sopron Bank:Rózsa – Búrány, Korolovszky, Guzmics, Tóth - Rajos, Iszlai, Nagy (Sluka, 74.), Halmosi (Ugrai, 90.) - Radó, Kenesei (Oross, 77.)
gólszerzők: Lencse (26., 11-esből), Tököli (75.), illetve Kenesei (35.), Nagy (73.)
sárga lap: Cukic (19.), Alempijevic (20.), illetve Iszlai (40.)