Férfi kézilabda

Ilyés Ferenc bokatörést szenvedett

A magyar válogatottal Mátraházán készülő átlövő a Gyöngyös elleni megvívott zártkapus edzőmérkőzésen szenvedett súlyos bokasérülést. A játékost műteni kell, ami egyben azt is jelenti, hogy nem lehett ott a csapattal a hétvégén sorra kerülő olimpiai kvalifikációs selejtezőn.

Ilyés kiválás komoly érvágás a válogatott számára

A szövetség honlapja szerint a balátlövő külső bokatörést szenvedett, a játékost Tatán még a szombati nap folyamán megoperálja dr. Béres György.

A sérülés gyógyulási ideje 2-3 hónap, így Ilyés Ferenc biztosan nem lehet ott a válogatottal az április 6-8. között a svédországi Göteborgban sorra kerülő olimpiai selejtezőn. Helyére a keretbe Mocsai Lajos szövetségi kapitány a Csurgó játékosát, Katzirz Dávidot hívta be.

A magyar csapat a macedónok, a brazilok és a házigazda svédek ellen lép pályára Göteborgban, a kvartett első két helyezettje jut ki a londoni olimpiára.

Szikra-Mezey Csaba, a válogatott terapeutája elmondta, rögtön a találkozó első percében Ilyés egy lövés után rosszul lépett, és akkor törött el a jobb bokája feletti csont a sípcsont és a szárkapocscsont találkozásánál.

A játékosok vasárnap pihenőt kaptak, és hétfőn, Veszprémben találkoznak ismét. Kedden edzés szerepel a programban, az együttes még aznap este átbuszozik Mosonmagyaróvárra, majd szerda reggel Bécsből repül el Göteborgba, az olimpiai kvótáról döntő tornára.

A helyszínen, a Scandinaviumban szerdán és csütörtökön is lesz edzés.