Bundesliga

A Bayern Nürnbergben vendégeskedik, élesedik a kiesés elleni harc

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében szerdán, Marseille-ben 2-0-ra diadalmaskodó Bayern a Nürnberghez látogat a német labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában.

Augsburg-1. FC Köln  15:30 hathárom-tipp: 1
eurosport-tipp: 1

Nincs rossz formában az újonc, amelynek télen még nem sokan adtak volna esélyt a bentmaradásra, tavasszal azonban megtáltosodott. Jelenleg azonos pontszámmal áll a már osztályozós helyen szereplő Hamburggal, de jobb gólkülönbségével megelőzi riválisát. Brémai pontszerzése sem írható a véletlen számlájára, ráadásul a Köln ellen hazai környezetben feltétlenül esélyes a pontszerzésre. Lukas Podolskiék ugyanis mindössze egy egységgel előzik meg az augsburgiakat, az utóbbi hetekben pedig kifejezetten gyenge produkciót mutatnak.

Kaiserslautern-Hamburger SV 15:30 hathárom-tipp: X
eurosport-tipp: 2

Krasszimir Balakov edzői bemutatkozása rosszul sikerült a sereghajtó Lautern kispadján, miután csapata 2-0-s vereséget szenvedett a Freiburg otthonában. A HSV-nél sem fenékig tejfel az élet, hiszen Thorsten Fink ott tart az együttessel, ahol átvette azt tavaly: a kiesőzónában. A Hamburger Abendblatt értesülései szerint a Hamburger SV labdarúgócsapata a nyáron szerződteti a lengyel Lech Poznan lett csatárát, Artjoms Rudnevset. A HSV horvát támadóját, Mladen Petricet pótolná Rudnevsszel, a lejáró szerződésű Petric egyelőre nem kapott hosszabbítási ajánlatot a hamburgiaktól. Addig azonban bent kéne tartani az együttest.

Bayer Leverkusen-Freiburg 15:30 hathárom-tipp: 1
eurosport-tipp: 1

Újabb játékos dőlt ki hosszú időre a Leverkusennél. Daniel Schwaab a szerda délelőtti edzésen sípcsonttörést szenvedett, így ebben az idényben már nem léphet pályára. Az együttes gyakorlatilag lemondhat a Bajnokok Ligája szereplésről, miután a 4. helyezett Borussia Mönchengladbach már 11 pontra van tőlük. A Freiburgot nem az európai kupaszereplés, hanem a kiesés elől menekvés motiválta sokáig, de lassan megnyugtató helyre került a tabellán.
"Sajnálom Daniel sérülését - jelentette ki Christian Streich, a vendégek edzője. - Bármi is lesz a végeredmény, a Bayer Leverkusen egy topcsapat, de ha minden jól megy, lehet esélyünk ellene."

A bajorok remek formája Nürnbergben is folytatódhat

Nürnberg-Bayern München 15:30 hathárom-tipp: 2
eurosport-tipp: 2

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében szerdán, Marseille-ben 2-0-ra diadalmaskodó Bayernre egy könnyebbnek tűnő összecsapás vár, mivel a 11. helyezett Nürnberghez látogat. "Fegyelem, szenvedély, futóteljesítmény és szerencse" - ezek kellenek a Bayern München legyőzéséhez a nürnbergiek edzője, Dieter Hecking szerint. A Bild közben arról számolt be, hogy a Bayern München kétéves ajánlatott tett Claudio Pizarrónak, a klub korábbi csatárának, aki jelenleg a Werder Brement erősíti. Pizarro 2001 és 2007 között futballozott a Bayernben, s 251 mérkőzésen 100 gólt szerzett a bajoroknál. A perui válogatott csatár bejelentette, hogy az idény végén távozik a Werder Brementől, s korábbi klubja szívesen látná.

Werder Bremen-FSV Mainz 15:30 hathárom-tipp: 1
eurosport-tipp: 1

A bajnokság másik magyar érdekeltségű együttese, a Szalai Ádámot és Stieber Zoltánt foglalkoztató Mainz a Werder Bremen stadionjában lép pályára szombaton. Az imént emlegetett Claudio Pizarro épp visszatér a Werder Bremenbe, ami elég problémát okoz Thomas Tuchelnek.
“Már a mérkőzés elején meg kell zavarnunk Pizarrót. Erre azonban a különböző játékhelyzetekben szerencsére is szükségünk van, hogy kivédekezzük őt. A Bréma egy nagyon támadó szellemű, kreatív csapat, amelyre nehéz felkészülni. Évek óta az egyik legerősebb északi csapat. Vannak azonban olyan területek, amelyben felül tudjuk múlni őket, ha csúcsteljesítményt nyújtunk, ez sikerülhet” – jelentette ki a mainzi tréner.

Hertha BSC-Wolfsburg 18:30 hathárom-tipp: X
eurosport-tipp: 1

Az előző fordulóban az egyik utolsó szalmaszálba kapaszkodtak bele a berliniek, amikor a Mainz otthonában tudtak nyerni 3-1 arányban.  Tudja ezt Felix Magath is, a Farkasok edzője nem számít könnyű meccsre.
“Tudom, hogy kétségtelenül egy nagyon nehéz feladat előtt állunk. A berliniek ígéretes győzelmet arattak a Mainz otthonában. Az is világos azonban, hogy nem a remek levegő miatt utazunk Berlinbe. Fontos, hogy jó eredményt érjünk el és folytassuk a sorozatunkat. Hogy ez mire less elég, majd meglátjuk, egyelőre nem gondolkodunk ezen. Otto Rehhagel at egyik legjobb a szakterületén, öröm less újra viszontlátni” – mondta a szakember.