Hidvégi Vid blogja

Sajnos leestem a szerről - ezért a 7. hely Dohában

  • Hidvégi Vid

Nem sikerült igazán jól a dohai Világkupa-verseny, mert leestem a szerről a lólengés döntőjében - így végül hetedik lettem.

A dohai Világkupa döntőjében elsőnek szólítottak. Ezúttal a 6,4-es kiinduló pontszámú gyakorlatot akartam megcsinálni. A gyakorlat eleje az olló, félvándor, wu gonian és 3 orosz körzés jól sikerült, de nagyon felgyorsult a lendület. Lelassítottam, hogy a begyakorolt lendülettel lépjek fel egy kápára a körökhöz, de itt történt a hiba: túl kevés lett a lendület, ami sajnos leeséshez vezetett. Ilyenkor fél perce van - másodpercre pontosan - a versenyzőnek, hogy visszamenjen a szerre, ha azt túllépi, nem mehet vissza befejezni a gyakorlatot, és úgy pontozzák le a bírók. Visszamentem időben a szerre, és az egykápás elemeket ezúttal végig megcsinálva mutattam be a két vándorral és egy E-értékű leugrással egyetemben, így indult a pontszámom végül 6.4-ből.

Hidvegi Vid olimpiai felkészülését egyéni szponzora is támogatja.A leesésért kereken egy pont levonás jár, továbbá a kiviteli hibákért is levonásokat adnak, ezeket mind le kell vonni a 10 pontból. Én a kivitelre a leeséssel együtt 7.675-et kaptam. A három tizedes jegy a négy bent maradt bírói pontszám átlaga miatt van (összesen van ugyanis hat pontozóbíró, a legkisebb és a legnagyobb pont pedig kiesik). Végső pontszámom 14.075 lett, ezzel pedig a hetedik lettem Dohában.

Kállai Zoli gyakorlata sem volt tiszta, de fent maradt a lovon, ő végül ötödik lett. A verseny másnapján reggel mar edzettünk is, mert délután a másik három szer döntője miatt nem lehet edzeni, de szükséges, mert jövő hétvégén Kínában lesz egy A-kategóriás Világkupa-verseny. Szombaton már hazautazás van, így aznap sem tudunk edzeni már. Vasárnap hajnali 2.30-kor indul a gépünk, majd reggel 10-re érünk haza. Szombat estére még megpróbálunk valami programot a helyi magyarokkal összehozni. Köszönjük a szurkolást!