NBA

Miami- és Thunder-siker a rangadókon

  • Molnár Dávid

Csupán négy találkozó került megrendezésre az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság csütörtöki játéknapján, de ez nem jelentette azt, hogy a szurkolók unatkoztak volna. A Miami a Dallast fogadta a tavalyi nagydöntőt felidézve, és könnyedén zsebelte be zsinórban tizenötödik hazai győzelmét, míg az Oklahoma City nyugati rangadót játszott az LA Lakersszel, és idegenben győzött.

LeBron Jamesék gondoskodtak arról, hogy csak a találkozó két résztvevője idézze fel a tavalyi nagydöntőt, a végeredmény ne. A Miami Heat a 2011-es bajnokot, a Dallas Maverickst fogadta, miközben sorozatban tizenötödik hazai sikerére törekedett a floridai együttes.

Dwayne Wade

Bár az első félidőben még abszolút partiban voltak a vendégek Jamesékkel, köszönhetően Dirk Nowitzki munkásságának leginkább, a második etapra elfogyott a szufla, és csupán 32 pontot tudtak szerezni a Dallas játékosai. A címvédő német óriása 25 ponttal zárta a mérkőzést, de a második félidőben kilenc kísérletéből csupán egy akadt be a gyűrűbe.

A Miami játékosai közül ezzel szemben mindenki kitett magáért, és odafigyeltek arra, hogy ne engedjenek sok teret a vendégeknek a második félidőben. A tavalyi nagydöntő során nem egy meccset buktak el úgy Jamesék, hogy a véghajrát jobban bírta a Dallas, most azonban ennek lehetősége fel sem merült, hála annak, hogy hat hazai játékos is elért legalább tíz pontot.
A Miami végül könnyed győzelemnek örvendhetett, mely már sorozatban a tizenötödik volt hazai pályán, ami az NBA leghosszabb hazai győzelmi szériája ebben a szezonban.

Szorosabban alakult a nyugati szuperrangadó az Oklahoma City Thunder és a Los Angeles Lakers között, ahol a sztárok igazi sztárteljesítménnyel rukkoltak elő mindkét oldalon. Russell Westbrook és Kevin Durant 36, illetve 21 ponttal kedveskedtek csapatuknak, míg az ellenfélnél Andrey Bynum 25 egységig és tizenhárom lepattanóig, Kobe Bryant pedig 23 pontig jutott.

A Thundernek megszakadt a négy mérkőzés óta tartó sorozata, mely során legalább 50%-os hatékonysággal dobtak kosárra, de így is bezsebelték zsinórban ötödik győzelmüket. Kobe Bryantéknek meg kifejezetten nem megy idén a Thunder ellen – a hónap elején a nyugati első otthonában kaptak ki tizenöt pont különbséggel, most pedig hazai pályán is alul maradtak kilenc ponttal.

Az Indiana Pacers legrosszabb rémálmainak a liga utolsó helyén tanyázó csapatok jelentik, legalábbis az elmúlt két játéknap alapján biztosan. Egy nappal a New Jersey otthonában elszenvedett vereség után a Washington Wizards együttesét fogadták Dann Grangerék, és végül, ha nehezen is, de kiszenvedték a győzelmet.

A New Orleans Hornets sem tudott javítani az alsóház tagjainak mérlegén, a csapat a Portland Trail Blazers ellen kapott ki. LaMarcus Aldridge a találkozót megelőzően csípő fájdalmai miatt megröntgeneztette magát, majd dupla-duplázott a hazaiak legnagyobb örömére 25 ponttal és tizenkét lepattanóval.

NBA
91. játéknap
Indiana Pacers - Washington Wizards 93-89
Miami Heat - Dallas Mavericks 106-85
Portland Trail Blazers - New Orleans Hornets 99-93
Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 93-102