NB I

A Siófok a Diósgyőr ellen folytatta jó sorozatát

A Siófok 1-0-ra legyőzte a DVTK-t, ezzel sorozatban a harmadik győzelmét aratta az OTP Bank Liga 22. fordulójában.

A Siófok folytatta jó sorozatát

A mérkőzés előtt az volt a kérdés, melyik csapat szerzi meg egymás után harmadik győzelmét a bajnokságban, vagy esetleg döntetlen születik a mérkőzésen.

Abdouraman és Budovinszky is kimaradt a DVTK kezdőcsapatából a Balaton-parti összecsapáson. Az első félidőben gyűrték egymást becsülettel a csapatok, de helyzeteket nem tudtak kialakítani. Inkább a Siófok védekező taktikája valósult meg, bár Luque többször próbálkozott átlövéssel - sikertelenül. A 32. percben Sowunmi ugratta ki a kezdőkörből a bal oldalon meglóduló Simont, aki teljesen egyedül vezethette a kapura a labdát, kicselezte a kifutó Radost is, majd 15 méterről az üres kapuba gurított (1-0). Azonnal egyenlíthetett volna a DVTK, Seydi 5 méterre a kaputól ollózott, ám Heinrich nagy bravúrral, lábbal védett. A 41. percben a Siófok növelhette volna tovább az előnyt, Haraszti beadását Gal a saját kapufájára lőtte. Félidőben maradt az egygólos hazai vezetés.

A második félidőben támadott a DVTK, mégis Haraszti szerezhetett volna gólt, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot. A 74. percben Tisza 22 méteres szabadrúgását ütötte ki Heinrich. A vendégek erőlködtek, de a siófoki védősor biztosan állt a lábán. Az 1-0-s sikerrel a Balaton-partiak sorozatban harmadik győzelmüket aratták az OTP Bank Ligában, és átmenetileg feljöttek a tabella kilencedik helyére, a Diósgyőr maradt az ötödik.

OTP Bank Liga
22. forduló
Siófok-Diósgyőr 1-0
Gólszerző: Simon A. (32.)