Férfi kézilabda

A lengyel Kielcéhez szerződött a kilencujjú horvát klasszis

Hároméves szerződést kötött a lengyel Targi Vive Kielce együttesével Ivan Cupic, a horvát válogatott és a német Rhein-Neckar Löwen kiváló jobbszélsője.

Cupic érkezésével tovább erősödött a lengyel bajnok

A 26 éves világklasszis a 2009-es világbajnokságon bekerült a torna All Star-csapatába is, nemzeti együttesében azóta is az egyik legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtja a világversenyeken.

Cupic érkezésével újabb nagy nevet sikerült igazolni a lengyel kirakatcsapatnak, amely többek között Karol Bieleckit és Krzysztof Lijewskit is hazacsábította a következő szezonra. Az idei idényt megelőzően Bogdan Wenta alakulata a Jurasik, Tkaczyk, Szmal trióval erősített, de ennek ellenére nagy meglepetésre a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében alulmaradt a szlovén Cimos Koperrel szemben.

Cupic szülővárosában, Metkovicban kezdett el kézilabdázni, ahonnan Zágrábba igazolt, de pályafutása során játszott a spanyol bajnokságban szereplő Vigóban, a szlovén Gorenje Velenjében és 2010-től a német RN-Löwenben is.

Válogatott szinten ezüstérmet szerzett a horvát csapattal a 2009-es világbajnokságon, valamint a 2008-as és a 2010-es Európa-bajnokságon.

Cupic 2008-ban autóbalesetet szenvedett, ami miatt lövőkeze egyik ujját részben amputálni kellett.