Atlétika

Visszavonul a korábbi maratoni rekorder

A maratonfutás korábbi világcsúcstartója, a marokkói születési, amerikai színekben is versenyző Khalid Khannouchi bejelentette visszavonulását.

A marokkói születési, amerikai színekben is versenyző Khalid Khannouchi lábsérülés miatt bejelentette visszavonulását.A 40 éves atléta évek óta lábsérüléssel küszködött, 2007-ben New Yorkban futotta utolsó maratoniját. "A lábam elárult engem. Minden egyes alkalommal, amikor keményebben próbálok futni, fájdalmat érzek és érzékennyé válik a lábam. Nem tudok keményen edzeni, és ha nem tudok edzeni egy bizonyos szinten, hogy fenntartsam versenyképességemet, akkor időpazarlás az egész" - nyilatkozta Khannouchi. "Büszke vagyok magamra és az eredményeimre. Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, a rajongóiknak és a szponzoroknak, akik lehetőséget adtak nekem" - tette hozzá a sportoló, aki 1997-ben minden idők leggyorsabb idejével debütált első maratoniján New Yorkban.

A futó 2000-ben kapta meg az amerikai állampolgárságot, a világcsúcsot még marokkóiként állította fel 1999-ben Chicagóban, akkor ő volt az első ember, aki 2 óra 6 perc alatt teljesítette a maratonfutást (2:05:42). 2002-ben Londonban tovább javította idejét (2:05:38). A Chichago Marathonon négy alkalommal diadalmaskodott 1997 és 2002 között, Londonban egyszer, de soha sem indult olimpián.