Férfi kézilabda

Nehéz kezdet után könnyed győzelem Algéria ellen az olimpiai selejtező előtt

  • MTI
megosztom

Az olimpiai selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 29-18-ra győzött az Afrika második legjobb csapatának számító Algéria ellen a gyöngyösi felkészülési mérkőzésen.

Mindkét csapat olimpiai kvalifikációs tornára készül, a magyarok Göteborgban a macedónokkal, a brazilokkal és a házigazda svédekkel találkoznak, az Afrika-bajnokság második helyezettje pedig Madridban a spanyolokkal, a szerbekkel és a lengyelekkel csap össze a londoni álom elérése reményében.

Magyar részről a védekezés és a kapusteljesítmény jó volt, ám a támadójáték akadozott, így sokáig fej fej mellett haladt a két csapat. A 17. percben, 6-6-nál Mocsai Lajos időt kért, majd innen egy 6-1-es rohammal sikerült elhúzni a szünetre. Fazekas változatlanul sziporkázott a kapuban, Császár pedig jól irányított, és a gólokkal sem maradt adós.

Császár Gábor (b) tör kapura Messaoud Berkous mellett a Magyarország-Algéria férfi kézilabda felkészülési mérkőzésen, a gyöngyösi városi sportcsarnokban. A mérkőzést a magyar válogatott 29-18-ra megnyerte. MTI Fotó: Kovács Anikó

A második félidőre több poszton is cserélt a kapitány, és ez a formáció is megtalálta az afrikai együttes védőfalán a rést. Nyolc perc alatt sikerült megduplázni a szünetbeli különbséget (18-10). Ekkor időt kértek a vendégek, ám a magyar védelemmel és a "rolót lehúzó" Mikler kapussal nem tudtak mit kezdeni.

Negyedórával a vége előtt már 22-13 volt az állás, öt perccel később pedig, 23-13-nál a közönség "kiszámolta" az algériai gárdát. A szurkolók szórakoztatása azonban még nem fejeződött be: az 54. percben, kettős kínai figurából a légtérbe berepülő 40 esztendős Perez az üres kapuba lőtte a labdát. Szenzációs jelenet volt, még Mocsai kapitány is nagyot mosolygott.

A végén a drukkerek felállva, vastapssal és egy "Gyöngyös-Göteborg-London" transzparenssel köszöntötték a magyar csapatot.

Ami a további programot illeti: szombat délelőtt - mivel elmarad a chileiek elleni miskolci összecsapás - a Gyöngyös ellen játszik zártkapus mérkőzést a válogatott. Vasárnap pihenő következik, a játékosok hétfőn, Veszprémben találkoznak ismét. Kedden edzés szerepel a programban, és az együttes még aznap este átbuszozik Mosonmagyaróvárra, majd szerda reggel Bécsből repül el Göteborgba, az olimpiai kvótáról döntő tornára.

A helyszínen, a Scandinaviumban szerdán és csütörtökön is lesz edzés. Pénteken Macedónia, szombaton Brazília, vasárnap pedig a házigazda Svédország csapata lesz az ellenfél. A kvartett első két helyezettje jut ki a londoni olimpiára.

Eredmény:
Magyarország-Algéria 29-18 (13-9)
a magyar gólszerzők: Vadkerti 5, Harsányi 4/1, Császár 4, Gulyás 3, Perez 3, Iváncsik G. 2, Mocsai 2, Lékai 2, Ancsin 2, Laluska 1, Szöllősi 1
legjobb algériai gólszerző: Cserbur 5
A göteborgi olimpiai selejtező programja:
április 6., péntek:
14:45: Magyarország-Macedónia
17:00: Svédország-Brazília
április 7., szombat:
13:45: Brazília-Magyarország
16:00: Macedónia-Svédország
április 8., vasárnap:
14:45: Brazília-Macedónia
17:00: Svédország-Magyarország

 

megosztom