Harcművészet

Lótuszülés miatt vágták le a K-3-as harcos lábát

megosztom

Az ismert pécsi harcművész, Asztalos János tavaly karácsony másnapján lótuszülésben elaludt a vonaton, emiatt leállt a lábában a keringés, és amputálni kellett a bal lábát.

Asztalos János lótuszülésben elaludt a vonaton, emiatt leállt a lábában a keringés, és amputálni kellett a bal lábát."A kupéban egyedül voltam. Lótuszülésben helyezkedtem el, harcművészként gyakorta meditáltam ebben a pózban. Emlékszem, nagyon fáztam, de az ólmos fáradtság még ezt az érzést is legyőzte. Mély álomba zuhantam – emlékezett vissza Asztalos a borzalmakra a Borsnak adott interjúban. – Iszonyatos fájdalomra ébredtem, mintha valaki kést szurkált volna a bal lábamba.

A fiatalember Villányról Pécsre tartott családjához, két napja nem aludt, egy villányi szórakozóhelyen biztonsági emberként felügyelte a rendet. Asztalos mindkét lábát többször műtötték. A bal lábában teljesen leállt a vérkeringés, és a szövetek többsége elhalt, az amputáció elkerülhetetlen volt.

"Lelkileg felkészültem a műtétre. Nem haragudtam a világra, magamnak köszönhetem a történteket. Sőt életem legszerencsétlenebb napja lehet, hogy egyben a legboldogabb is lesz. Egy nővérke az első pillanattól kezdve öntötte a lelket belém. Nem tagadom, belé szerettem, és azt hiszem, ő is kedvel engem. Úgy néz ki, hogy a betegágyamon talált rám a szerelem. Ilyen az élet, a lábamat elvette, de cserébe sokkal többet adott."

"A ringbe már nem térhetek vissza. Olyat még nem hallottam, hogy valaki a műlábával harcol. De hobbiszinten mindenképpen szeretnék sportolni. Úszni, kerékpározni. És futni. Tudja, amióta megvolt az amputáció, szinte mindig azt álmodom, hogy futok" - mondta céljairól a sportoló, akit Cápának hívtak a ringben.

megosztom