Legendák

Kocsis Sándor hamvait Puskás Ferenc mellé temetik újra

  • MTI
megosztom

Puskás Ferenc mellett, a Szent István-bazilika altemplomában helyezik majd örök nyugalomra a spanyolországi exhumálást követően az Aranycsapat szintén legendás jobbösszekötőjét, Kocsis Sándort.

Kocsis Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott, az Aranycsapat egykori jobbösszekötője."A fejjátéka után Aranyfejűnek becézett labdarúgó fiával, ifjabb Kocsis Sándorral történt egyeztetés alapján szeptemberben temetjük újra Kockát, s ezzel világverő válogatottunk minden tagja idehaza nyugszik majd" - idézte a Bors című napilap csütörtökön Kű Lajost, az Aranycsapat Alapítvány elnökét.

A 68 válogatottsága során 75 gólt szerző futballistát 1979-ben temették el. Koporsós temetésre a bazilika altemplomában nincs lehetőség, ezért a barcelonai exhumálás után - melyen a tervek szerint többek között részt vesz a teljes klubvezetés, a katalán egyesület korábbi játékosa és edzője, Johan Cruyff, valamint Nagy László, a Barcelona kézilabdázója - a holttestet hamvasztják, s az urnát Kocsis Sándor fia hozza majd haza.

Az előzetes elképzelések szerint a búcsúztatás szeptember 21-én, Kocsis születésnapján, egy pénteki napon lenne, az újratemetés pedig másnap.

Kű a lapnak elárulta még, hogy Tarlós István budapesti főpolgármester kérelmezni fogja majd, hogy a Puskás Ferenc Stadion mellett felépítendő új létesítményt Kocsisról nevezzék el.

megosztom