Bajnokok Ligája

Deschamps és Heynckes is leborult a Bayern nagysága előtt

A Bayern München idegenben győzte le az Olympique Marseille-t a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén 2-0-ra, így közel került a továbbjutáshoz. A két csapat vezetőedzői is ennek szellemében értékeltek a szerdai találkozó után.

Didier Deschamps, a francia együttes vezetőedzője nem győzte dicsérni az ellenfelet: "Nagyon nehéz dolgunk lesz ez után a hazai vereség után. Egyértelműen nagyon jó csapat a mostani Bayern München. Sok mindent nagyon jól csinálnak, erőteljesek a támadásaik, nagyon hatásosak. Néhány dolgot mi is jól csináltunk, de az első gól a szünet előtt megzavart minket, mert előtte nem sok helyzetük volt. De ettől nagyok ezek a csapatok, kevés helyzetből is kárt tudnak okozni."

Didier Deschamps és Jupp Heynckes köszöntik egymást az Olympique Marseille és a Bayern München mérkőzésén a Bajnokok Ligájában 2012-ben.

A francia szakember arról is beszélt, hogy nem nagyon lát már lehetőséget a továbbjutásra, nyilatkozata alapján gyakorlatilag feladta a párharcot: "Van még esélyünk, de minimális. Egy 2-0-s hazai vereség nem hoz a legjobb helyzetbe egy csapatot. Van egy hetünk összeszedni magunkat, mindent meg fogunk tenni, de a Bayern nagyon jó otthon. Tapasztaltabbak, és hiába követtek el hibákat az első félidőben, mi nem tudtuk ezeket előnyünkre fordítani. Utána meg megbüntettek minket. Ez a legmagasabb szint, és ezt most megtanultuk."

Jupp Heynckes, a Bajorok mestere természetesen elégedett volt a kétgólos idegenbeli győzelemmel, és ő sem nagyon fogta vissza magát, amikor a játékosait kellett értékelnie: "Az egyetlen dolog, amivel elégedetlen lehetek, az az öt sárga lap. Ez túl sok egy kényelmesen megnyert mérkőzésen. Az első gólunk remek volt, Philipp Lahm labdaszerzés után át tudott passzolni két-három játékost a középpályán, és ez az, amit az utóbbi hetekben sokkal jobban csinálunk, ezért vagyunk mostanában ennyire sikeresek (hat győzelem sorozatban - a szerk.). A második találatnál Arjen Robben remekül kényszerítőzött Thomas Müllerrel. Ezt kértem a szünetben, hogy ha van lehetőség rá, akkor ezt erőltessük a széleken. Arjen csodálatosan megcsinálta Thomasszal, és a kapu előtt neki már megvan az önbizalma ahhoz, hogy befejezzen egy helyzetet."

A Bayern München tehát nagyon közel került a továbbjutáshoz, csakúgy, mint a vele egy ágon szereplő Real Madrid kedden este, de Jupp Heynckes még egyáltalán nem akar az elődöntővel foglalkozni: "Még nem beszélgethetünk a Real Madridról, van egy visszavágónk. De azt el kell mondanom, hogy nagy önbizalommal játszottunk, ami Marseille-ben nem könnyű. Fontos, hogy nem kaptunk gólt. Egy-két kivételtől eltekintve végig nagyon jók voltunk."