Bundabotrány

Cserekapus voltam, nem bundáztam - Sz. Levente

Az NB II Keleti csoportjában szereplő Mezőkövesd-Zsóry együttesében játszó Sz. Levente, korábbi REAC-játékos hivatalos közleményben cáfolta érintettségét a bundabotrányban.

Pénz és fogadási szelvényekSZ. Leventét, a REAC korábbi kapusát a Kispest Honvéd ellen 5-0-ra elvesztett Ligakupa-mérkőzés befolyásolásával gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség. A játékos jelenlegi klubja, a Mezőkövesd-Zsóry hivatalos honlapján közleményben cáfolta az ellene felhozott vádakat.

"Kövesdi Sporttársak! Nem magyarázkodom, aki ismer, tudja nincs okom rá. A tényeket közlöm. Egy Reac-játékos állítása szerint a 2007. február 27-ei Kispest Honvéd - Reac 5:0-ra elveszített ligakupa-mérkőzés manipulálásáért 100.000,- Forintot kaptam. Ez felháborító! Ezen a mérkőzésen az a feladatom volt, hogy bemelegítsem kapustársamat és szurkoljak a Reac sikeréért. Ugyanis cserekapus voltam és nem jutottam lehetőséghez. Mielőbbi szembesítést kértem ezzel az emberrel szemben, tisztázva ártatlanságomat! Nincs bennem harag, megbocsátok neki. Viszont nem engedem, hogy tönkretegyék alaptalanul a pályafutásom. Eddig is becsületes ember voltam, ezután is az maradok! Köszönöm az Egyesület Elnökségének bizalmát, és bízom abban, hogy mielőbb tisztázni tudom ártatlanságomat!"

A másodosztályú klub közleményben állt ki labdarúgója mellett: "A Mezőkövesd Zsóry SE Elnöksége bízik Sz. Levente sportolójának ártatlanságában. Bízunk benne, hogy az eljárás mielőbb befejeződik. A sportolóra a jövőben is számít Egyesületünk, szerződését nem kívánjuk felbontatni."

A Blikknek nyilatkozó Fazekas Géza szóvivő szerint Sz. Levente mellett egy másik korábbi REAC-kapust is gyanúsít a Központi Nyomozó FőügyészségKét játékost idéztünk be, Sz. Leventét és F. Balázst egy-egy rendbeli kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel gyanúsítjuk. Mindketten panaszt jelentettek be a gyanúsítás ellen, tagadták a terhükre felrótt bűncselekményt, de szabadon távozhattak."  

F. Balázs jelenleg az NB I ötödik helyén álló Diósgyőr labdarúgója. Az újabb két gyanúsítottal már összesen 14 volt vagy jelenlegi REAC-futballista érintett a bundabotrányban.