NB I

A Diósgyőr szerződést bontott a bundabotrányba keveredett kapusával

A Diósgyőr hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződést bontott F. Balázzsal, akit a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatott ki a fogadási csalásokkal kapcsolatban.

A korábban előzetes letartóztatásba helyezett Lippai Ákos után újabb diósgyőri labdarúgó keveredett bundabotrányba. F. Balázst, a REAC korábbi kapusát a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítja egy, a rákospalotaiak színében lejátszott mérkőzéssel kapcsolatban. 

"F. Balázs arról tájékoztatott, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség kihallgatta, és a kihallgatás végén meg is gyanúsította egy diósgyőri pályafutását megelőzően lejátszott mérkőzés eredményének befolyásolásával - nyilatkozta Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója a klub honlapjának. - Ahogy korábban elmondtam, számunkra rendkívül fontos, hogy a gyanú árnyéka se vetüljön a DVTK-ra, mert a Diósgyőr FC Kft. a törvényesség, a transzparens működés mellett tör lándzsát, létkérdés, hogy a nevünket tisztán tartsuk."

A klub gyorsan reagált a történtekre, és szerződést bontott a bundabotrányba keveredett kapusával: "Az MLSZ március elsején életbe lépett szabálymódosítása értelmében F. Balázsra eltiltás vár. Ennek következtében biztosan nem látogathatja a DVTK edzéseit, nem léphet pályára a jogerős bírósági döntésig, amire akár évek múlva kerülhet sor. Ezért a mai napon szerződést bontottunk F. Balázzsal."

A Központi Nyomozó Főügyészség a REAC másik korábbi kapusát, a jelenleg Mezőkövesden szereplő Sz. Leventét is gyanúsítottként hallgatta ki egy 2007-ben lejátszott Honvéd-REAC (5-0) Ligakupa-mérkőzéssel kapcsolatban. A vádakat az érintett F. Balázshoz hasonlóan tagadta