Bajnokok Ligája

A Barcelona bepanaszolta a Milant a pálya állapota miatt

A Barcelona illetékesei panaszt tettek az UEFA ellenőrénél a szerdai, Milan elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után a Giuseppe Meazza (San Siro) Stadion talajának rossz állapota miatt.

Javier Mascherano és Kevin-Prince Boateng küzdenek a Milan-Barcelona Bajnokok Ligája-mérkőzésen 2012-ben.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Barcelona játékosai és a vezetőedző, Josep Guardiola is kritizálta a pálya állapotát, a szakember szurkálódva azt is megjegyezte, hogy a stadiont használó két csapat, "a Milan és az Inter ennél sokkal jobbat érdemel." Emellett a szurkolók szemszögéből is megpróbálta megközelíteni a dolgot: "Ha kell, alkalmazkodunk minden körülményhez, kimegyünk a pályára és játszunk, de az biztos, hogy ez a látványnak nem tett jót."

A katalánok szerint a milánóiak nem locsolták a pályát, ahogy arról a két klub megállapodott, mivel az a Barcelona játékosait segítette volna. A panaszukat hivatalosan is benyújtották a bolgár Mikalai Varabjovnak, az UEFA ellenőrének, aki csatolta azt a mérkőzésről készített jelentéséhez, így a Milan valószínűleg némi feddésre számíthat majd az európai szövetség részéről.

A BL-negyeddöntős mérkőzés 0-0-val ért véget, így minden kérdés nyitott még a jövő keddi, Barcelonában rendezendő visszavágó előtt.