Férfi kézilabda

Iráni balátlövőt tesztel a Veszprém

A 20 éves iráni Iman Jamali próbajátékra érkezett a magyar bajnokhoz.

A klub hivatalos honlapja szerint a játékos hétfőn este érkezett meg Magyarországra. Iman Jamali 1991. október 11-én született, 202 cm magas és 102 kg. Több mint 20 alkalommal szerepelt az iráni felnőtt válogatottban, összesen 81 gólt lőtt ezeken a fellépéseken. A 2011-es junior világbajnokságon a 2. legeredményesebb játékos volt, kilenc meccsen összesen 80 gólt ért el.

A játékos balátlövő pozícióban játszik, de az adatlapja szerint védekezésben 3-as pozícióban is megállja a helyét. Kedden már csatlakozott is a csapathoz, akikkel két közös edzésen vett részt.

"Az első két edzés alapján annyit lehet megállapítani, hogy egy nagyon tehetséges játékossal van dolgunk. Nagy lövése van, a magassága ellenére meglepően atletikus a mozgása. Annak ellenére, hogy számára egy teljesen idegen kultúrába kellett szerepelnie, meglepően hamar felvette a ritmust, jól kapcsolódott be a feladatokba. Nagyon fiatal játékos még, de látszik, hogy mocorog benne valami, több olyan megoldása is volt, ami bizonyítja tehetségét" - nyilatkozta róla az mkbveszprem.eu-nak Csoknyai István másodedző.

Az iráni játékos jövő hét közepéig készül együtt a csapattal és többek között a holnapi Algéria elleni válogatott találkozót is megtekinti Gyöngyösön.