Bajnokok Ligája

Di Matteo nagyon örült a Chelsea idegenbeli győzelmének

A Bajnokok Ligája keddi játéknapján, a negyeddöntő első felvonásán a Chelsea 1-0-ra nyert a Benfica otthonában, és ezzel a továbbjutás esélyeseként készülhet a visszavágóra. A Kékek menedzsere, Roberto Di Matteo nagyon boldog volt az eredménnyel, a Sasok vezetőedzője, Jorge Jesus szerint csapata nem érdemelt vereséget.

Roberto Di Matteo nyilatkozik a Benfica-Chelsea Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt 2012-ben Lisszabonban.

"Ez fantasztikus eredmény, nem is remélhettünk volna jobbat" - kezdte az értékelést Roberto Di Matteo. "Nagyszerű, hogy nem kaptunk gólt, remekül védekeztünk. A meccs előtt arra készültünk, hogy gólt szerezzünk, és meg is voltak a helyzeteink. 90 percig kellett hajtanunk, harcolnunk, párharcokat nyernünk, de tudtuk, hogy nagy tempóban fog játszani az ellenfelünk. Fontos volt, hogy olyan csapatot sikerült pályára küldenünk, amelyben megvolt az erő ehhez a csatához. Azt hiszem, a védelmünk egyszer sem került nehéz helyzetbe. Volt néhány veszélyes pontrúgásuk, de ezeken kívül Petr Cech-nek csak néhányszor kellett védenie, és azok is távoli lövések voltak.

Az idegenbeli győzelem ellenére az olasz szakember nem elbizakodott az esélyeket illetően: "Tudják, milyen a foci, semminek nincs még vége. Van még 90 perc, amit le kell játszanunk."

Jorge Jesus, a Benfica mestere természetesen nem volt túl boldog, ő a saját csapatát látta jobbnak a keddi találkozón, és abban is bízik, hogy idegenben fordítani tudnak: "Ahogy vártuk, jó meccset játszottunk. A Chelsea egy erős csapat, rengeteg nemzetközi tapasztalattal. Szinte az egész meccsen domináltunk, és több helyzetünk is volt, de végül a szerencse nem állt mellénk. Éretten, jól játszottunk, és nem sok teret engedtünk az ellenfélnek. Szerintem nem érdemeltünk vereséget, de még van egy meccs, és elég jók vagyunk ahhoz, hogy Londonban gólokat lőjünk."