Horvát foci

A Hajduk Splitet is felfüggesztette a horvát szövetség

  • MTI

A Horvát Labdarúgó Szövetség (HNS) szerdán felfüggesztette az élvonalban szereplő eladósodott klubokat, így a Hajduk Splitet, az FC Sibeniket és a Karlovacot.

A HNS közlése szerint az egyesületek nemcsak a közüzemi számláikat, de a játékosok járandóságát sem tudják fizetni. A szövetség ugyanakkor azt nem közölte, hogy a mostani döntés meddig marad érvényben.

"A Hajdukot az FC Sibenik felé fennálló tartozása, a másik két klubot a labdarúgók fizetéseinek elmaradása miatt függesztettük fel" - tette hozzá a hivatalos honlapján megjelent indoklásában a HNS.

Az előző szezonban ezüstérmes spliti csapat jelenleg a második helyen áll a bajnoki tabellán, lemaradása 13 pont a listavezető Dinamo Zagrebbel szemben. A Sibenik és a Karlovac egyaránt a bennmaradásért küzd.

Az elmúlt hónapokban több horvát futballklubnál fordultak elő pénzügyi problémák, ráadásul a rendőrség bundázás gyanújával több embert, köztük HNS-tisztviselőket is őrizetbe vett.

Zeljko Jovanovic, a decemberben kinevezett sportminiszter a szövetséget okolta amiatt, hogy a horvát bajnokságban alacsony színvonalú a játék, s jelezte, szükség lenne személyi változtatásokra a HNS vezetőségében.