Ligakupa

Sousa csúcsformában akarja látni játékosait a Pápa ellen

  • Fotó: vidi.hu

A bajnoki címvédő Videoton együttese kedd este a Ligakupa elődöntőjében a Lombard-Pápával találkozik, a székedfehérváriak portugál szakvezetője szerint Bene Ferencéknak nagy lökést adhat a Debrecenben elért értékes döntetlen.

Akárcsak a Magyar Kupában, a Ligakupában is eljutott a legjobb négy csapat közé a Videoton alakulata, amely kedd este 18 órától Pápán lép pályára az elődöntő első mérkőzésén. Paulo Sousa, a Vidi trénere sikernek könyveli el, hogy két sorozatban ilyen messzire jutott a csapata, ugyanakkor a pápaikat a bajnokságban elfoglalt helyük ellenére egyáltalán nem becsüli le.

"A Ligakupa-elődöntő is egy 180 perces összecsapás. Nagyon örülök, hogy a Magyar Kupa mellett még egy elődöntőt játszhatunk, azonban nem számítok könnyű meccsre. A Pápának minden bizonnyal nagy lendületet ad a Debrecen ellen elért döntetlen, így nagyon résen kell lennünk. Azonban, ha azt játsszuk, amit tudunk, akkor jók az esélyeink a győzelemre. Rengeteg meccset játszottunk az utóbbi hetekben, így a múlt héten több játékosnak is lehetőséget adtam a pihenésre, hogy csúcsformában legyenek a keddi mérkőzésre" - fogalmazott a fehérváriak vezetőedzője a vidi.hu-nak.

"Egy komoly tétmérkőzés elé nézünk, annál is inkább, mivel a Lombard Pápa eddig még soha nem jutott el a négy közé semmilyen kupasorozatban. Tehát nekünk már a mostani eredmény is nagy értékkel bír. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a bajnokságban is nagyon fontos meccset játszik a hétvégén mindkét csapat. Biztos vagyok benne, hogy ez, a soron következő bajnoki befolyásolni fogja a keddi mérkőzést is" - mondta a vidi.hu-nak a Pápa vezetőedzője, ifjabb Bene Ferenc.

Ligakupa, elődöntő
Lombard-Pápa - Videoton 18.00
Pápa, Perutz-stadion, Vezeti: Vad II.  Tv: sport1