NB I

Nyárig biztosan nem lesz új tulajdonosa a Vasasnak

  • MTI

Noha március 15-én közleményben tudatta a labdarúgóklub, hogy a Vasas futballcsapatát működtető gazdasági társaságot eladja, erre nyárig mégsem kerül sor.

Gelei József sajtófőnök kedden megerősítette, hogy az idény végéig biztosan nem lesz tulajdonosváltás az angyalföldi együttesnél, de további részleteket nem közölt.

Egy hónapja egy német tulajdonosjelölt, Alfredo Demiani sajtótájékoztatón közölte, hogy évi kétmillió eurót áldozna az együttesre. Két hete az anyaegyesület lemondott elővásárlási jogáról a Vasas Futball Kft-t illetően, melyben egyszázalékos kisebbségi tulajdonos. Markovits László klubelnök ezt azzal indokolta, hogy a lépés elősegíti a 99 százalékos többségi tulajdonos Híd Zrt. és Alfredo Demiani közötti adás-vételi szerződés mielőbbi megkötését.

Ezt követően két nappal, március 15-én fordulatot vett az ügy, Faragó Attila, a Híd Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy döntött, a Vasas Akadémia tulajdonosi körének, amelynek élén a HunGast cégcsoport áll, adja át a Vasas Futball Kft-ben lévő üzletrészét.

A Vasas 21 forduló után 20 szerzett ponttal a 13. helyen áll az OTP Bank Ligában, de mindössze egyetlen ponttal előzi meg a jelenleg kieső, 15. helyezett Pápát.