MKB Veszprém

Mocsai a meccs után elbeszélgetett Pérezzel

Az MKB Veszprém szakvezetője nem hibáztatja a hibázó átlövőt, aki vigasztalhatatlan volt a mérkőzés után.

Carlos Pérezt nem hibáztatja Mocsai

Nem sikerült a kiharcolnia a továbbjutást az MKB Veszprémnek a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának nyolcaddöntő-visszavágóján a spanyol León ellen. Nyert ugyan hazai pályán az MKB, de összesítésben egyetlen góllal alulmaradt, és kiesett. Néhányan a rutinos átlövő, Carlos Pérez számlájára írták a kiesést, miután az utolsó másodpercekben túl korán ellőtte a labdát, és a gyors ellentámadást értékesítették a vendégek.

"A játékosok kezében van a labda, nekik kell a másodperc tört része alatt a legjobb döntést hozni - mondta a Borsnak Mocsai Lajos, az MKB Veszprém edzője. - Ha Charlie húzza a z időt, akkor könnyen elvehették volna tőlünk a labdát a bírók. Igaz, technikai faultok kiharcolásával is lehet húzni az időt, de persze a legjobb megoldás a góllövés, a vérbeli kézilabdázó legalábbis ebben bízik. Sajnos, Pérez ezúttal kihagyta a helyzetet, pedig máskor tízből kilencszer belövi…"

Nem csoda, hogy a kimaradt helyzet után vigasztalhatatlan volt a kubai származású átlövő.

"A meccs után leültem vele beszélgetni, hogy mihamarabb próbálja túltenni magát ezen a meccsen - tette hozzá a szakember. - Nem lehet egyetlen játékos nyakába varrni a kudarcot, mint ahogy a siker is a közös munka gyümölcse…"