Rali

Ifj. Tóth János anyagi gondok miatt csak 1-2 futamot tervez idén

  • MTI

A hétszeres abszolút ralibajnok ifj. Tóth János csak egy, esetleg két ob-futamot tervez az idén.

"Sajnos többre nem futja" - mondta az MTI-nek kedden ifj. Tóth, aki 1995-ben egy Toyota Celica volánja mögött nyerte meg első bajnoki címét, öt éve pedig a hetedik, egyben eddigi utolsót a Peugeot 206 WRC-vel. "A tervek szerint a nyitóviadalon szeretnék rajthoz állni, és ha úgy alakulnak a dolgok, akkor a Mecsek-ralin is harcba szállok a győzelem reményében."

A 43 esztendős autóversenyző, aki az elmúlt esztendőben a második helyen végzett Aschenbrenner György mögött az összetettben, a hat futamból csupán egyet tudott megnyerni a Peugeot 207 S2000-rel.

"Az idén is ugyanazzal a géppel versenyzek, és nagyon várom a 208-as jelzésű új gépet, amivel reményeim szerint, ha minden összejön, egy teljes szezont szeretnék végigversenyezni jövőre" - fogalmazott a harcedzett pilóta. "Nagyon bízom abban, hogy összejön a nyolcadik bajnokság, aztán meglátjuk, mi jöhet még."

 Ifj. Tóth megjegyezte, hogy ő és pilótatársai is komoly gondban vannak, hiszen a rendező visszalépése miatt nem tartják meg szombaton és vasárnap az idénynyitó Eger-ralit, és elmarad a júniusi, pécsi IRC-futam is.

"Teljes a bizonytalanság, így képtelenség tervezni" - mondta. "Egyelőre nem tudunk semmit, azok a pilóták, akik bérlik a versenyautókat, nem tudnak készülni, időben lefoglalni a gépeket. Nagyon bízom abban, hogy megoldódnak a gondok, és már csak a versenyekre összpontosíthatunk."