Magyar Kupa

A Videoton játékosa a bírói öltözőben járt, az MTK feljelentést tett

A kék-fehérek szerint a Videoton csapatkapitánya a Versenyszabályzat rendelkezéseibe ütközően a félidei szünetben perceket töltött a játékvezető öltözőjében.

A bajnoki címvédő, tavaly döntős Videoton kétgólos hátrányból fordítva nyert a másodosztályú MTK vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa elődöntős párharcának szerdai, első mérkőzésén. A fővárosiak a találkozó után többek között honlapunknak is úgy nyilatkoztak, hogy a játékvezető döntő hibákat követett el a kárukra. Most feljelentést tettek Fábián Mihály ellen, íme a klub közleménye.

"Mint ismeretes a 2012. március 21-i MTK-Videoton Magyar Kupa elődöntőn olyan események történtek, melyek a labdarúgás szabályzataival és szellemiségével is ellentétben állnak. A mérkőzést vezető Fábián Mihály bírói tévedései befolyásolták a mérkőzés végeredményét, megnehezítve az erejükön felül küzdő és teljesítő MTK játékosok Magyar Kupa döntőbe jutását, és az esetleges nemzetközi kupaindulás kiharcolását.

A játékvezető valamennyi, a pártatlan szakemberek véleménye szerint is a mérkőzés végeredményét befolyásoló tévedésére a második félidőben került sor. Azt követően, hogy az ellenfél csapatkapitánya a Versenyszabályzat rendelkezéseibe ütközően a félidei szünetben perceket töltött a játékvezető öltözőjében.

Teljes mértékben megértve a szurkolóink és a sportszerető közvélemény felháborodását, az MTK a mai napon Fábián Mihály játékvezetővel szemben fegyelmi eljárás megindítását kezdeményezte a Magyar Labdarúgó Szövetségnél. Tettük ezt azért is, mert ellenfelünk játékosa a sajtóban megjelent nyilatkozatok alapján a bíró utasítására ment be a játékvezetői öltözőbe.

Az MTK hisz abban, hogy a félidőben történtek és a játékvezetői tévedések között semmilyen összefüggés nincs. A pályán elért győzelemért az MTK mindent megtett, a játékosok teljesítményét és hozzáállását nem lehet kifogásolni. A végeredményt nagyban befolyásoló hibákat Fábián Mihály játékvezető követte el.

Az MTK a közel 125 esztendős hagyományaival, a fair play tiszteletével és gyakorlásával nem tartja összeegyeztethetőnek, hogy a mérkőzések végeredménye ne a pályán dőljön el. Csapatunk minden tőle telhetőt megtesz majd a pályán azért, hogy sikerüljön a Magyar Kupa döntőjébe jutni, a klub vezetése pedig azért, hogy a jövőben ilyen szabálytalanságok ne fordulhassanak elő a futballpályákon."