Légiósaink

Újabb Huszti-gólt, szép Hajnal-gólpasszt hozott a hétvége

A mögöttünk hagyott hétvégén ismét remek teljesítményt nyújtottak légiósaink Európa bajokságaiban, közülük is elsősorban a Zenitben gólt szerző Huszti Szabolcsot és a Stuttgartban gólpasszt adó Hajnal Tamást emelhetjük ki, de nem mehetünk el szó nélkül a Boltonban jól védő Bogdán Ádám, az Olimpiakosszal nagy győzelmet arató Megyeri Balázs, a Zaragozával egymás után két bravúrt elérő Pintér Ádám vagy a Monacóval remek sorozatot produkáló Koman Vladimir eredményei mellett sem.

ANGLIA

Az egyik magyar sikere a másiknak némi szomorúságot okozhatott a Premier League-ben, hiszen a Bolton Bogdán Ádámmal a kapujában 2-1-re legyőzte Blackburnt, és így kilépett a kiesőzónából, de épp a Queens Park Rangers kárára, amelyben Buzsáky Ákos az 52. percben lépett pályára, és amely 3-1-re kikapott a Sunderland otthonában. A Newcastle-tól hazai pályán kikapó West Bromwich keretébe a sérült Gera Zoltán és a néhány hete bárányhimlőn átesett Fülöp Márton sem került be, ahogy a Szarkáknál sem kapott lehetőséget Kádár Tamás. Somogyi Csaba együttese, a Fulham hétfőn este lép pályára a Manchester United otthonában.

A Championshipben Futács Márkó a 63. percben állt be a Portsmouthba, amely 2-0-s vereséget szenvedett a Coventry Citytől, Gulácsi Péter pedig a kispadon kapott helyet a Leicester otthonában kikapó Hullban.

NÉMETORSZÁG

A Bundesligában Szalai Ádám kezdőként végig ott volt a Herthától hazai pályán 3-1-re kikapó Mainzban, amelybe Stieber Zoltán a 64. percben állt be. Hajnal Tamás a Stuttgartban volt kezdő, és egy nagyszerű szöktetéssel járult hozzá a Nürnberg 1-0-s legyőzéséhez vasárnap délután.


 

A másodosztályban a Király Gáborral felálló 1860 München idegenben tudta 1-0-ra legyőzni a Dynamo Dresdent, és ezzel 4 meccs után megszakította nyeretlenségi sorozatát. A kiesés elől menekülő Duisburg szintén idegenben verte 2-1-re a feljutásra is esélyes Paderbornt, Lázok János azonban nem volt ott a győztes csapat keretében.

A Regionalligában Nagy Dániel végig pályán volt a Hamburg második csapatában, amely 3-0-s győzelmet aratott a Meppen felett.

OLASZORSZÁG

Vass Ádám végigjátszotta a Brescia Grosseto elleni győztes mérkőzését (2-1) a Serie B-ben, Feczesin Róbert a 71. percben állt be. Simon Ádám a hazai cserék közül nézte végig a 0-0-ra végződött Bari-Juve Stabia találkozót, ahogy Filkor Attila is a Livorno kispadján kapott helyet a Modena elleni 2-2 alkalmával. Laczkó Zsolt a 77. percben lépett pályára a Sampdoriában, amely 2-1-re győzött a Cittadella otthonában.

A harmadosztályban Kovácsik Ádám védte a Foligno kapuját a Pisa elleni, 2-0-ra elveszített meccsen.

SPANYOLORSZÁG

Pintér Ádámék a Valencia hétközi legyőzése (2-1) után újabb bravúrt értek el egy Európa Liga-negyeddöntős ellen, az Atlético Madridot verték 1-0-ra a Primera Divisiónban, így jelenleg a Racinggal és a Gijónnal állnak hármas holtversenyben a tabella utolsó három, egyaránt kiesést jelentő helyén. A magyar játékos ezúttal védekező középpályásként játszotta végig a találkozót.

HOLLANDIA

Az NEC Nijmegen 1-1-es döntetlent játszott a Breda otthonában az Eredivisie-ben, Babos Gábor és Vadócz Krisztián végig a pályán voltak, Szélesi Zoltán pedig a 81. percben állt be. A Horváth Gábort végig a soraiban tudó Den Haag a bajnoki címre pályázó Twente ellen tudott otthon tartani egy pontot (1-1), a Waalwijk - amelyben Németh Krisztián volt végig pályán - viszont 1-0-ra kikapott a tabellát vezető Alkmaar otthonában.

BELGIUM

Az alapszakasz utolsó és a rájátszás első fordulója közötti hétvégén a Belga Kupa döntőjét rendezték, amelyben a Czvitkovics Pétert foglalkoztató Kortrijk a Lokerennel csapott össze, és 1-0-s vereséget szenvedett. A magyar középpályás nem került be csapata keretébe.

OROSZORSZÁG

Huszti Szabolcs immár a Zenit egymás utáni két mérkőzésén is betalált a Dzsudzsákék elleni bombagól után ezúttal egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően a Rubin Kazany kapuját vette be a a középpályás, aki 75 percet kapott Luciano Spallettitől. Dzsudzsák Balázs 74 percet játszott a Dinamo Moszkvában, amely hazai pályán 3-1-re kikapott a Szpartak Moszkvától.

Huszti gólja

GÖRÖGORSZÁG

Az Olimpakosz Megyeri Balázzsal a kapujában negyedóra alatt kétgólos hátrányba került, de ezt követően hetet lőtt, így fölényes győzelmet aratott az Aszterasz ellen (7-2) - a meccs összefoglalóját ide kattintva nézhetitek meg. A Panioniosz, amelynek kispadján ült Pogacsics Krisztián, 4-2-re kikapott az Arisztól idegenben. A Panathinaikosz 1-0-ra legyőzte az OFI Krétát. Sem Rudolf Gergely, sem Bodor Boldizsár nem került be a győztes, illetve a vesztes csapat keretébe.

AUSZTRIA

Waltner Róbert nem kapott lehetőséget a Kapfenbergben 1-1-et játszó Mattersburgban, Szabics Imre 65 percet játszott az Austria Wien ellen az utolsó pillanatokban pontot mentő Sturm Grazban (1-1), Sáfár Szabolcs pedig végig ott volt a Wacker Innsbruck kapujában, amely 2-1-re legyőzte a Rapid Wient.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

A francia másodosztályban Koman Vladimir végigjátszotta a Monaco mérkőzését a Chateauroux ellen, amelyet 2-1-re nyertek meg. Ezzel már sorozatban hat mérkőzés óta veretlenek, és négypontos előnyben vannak a kiesőzónához képest.

Törökországban az Eskisehirspor Elek Ákos nélkül kapott ki a Gaziantepsportól 2-0-ra hazai pályán, Lázár Pál pedig a 81. percben állt be a Mersin Idmanyurdut 2-0-ra legyőző Samsunsporba.

A norvég bajnokság 1. fordulójában Kovács Péter kezdőként 85 percet játszott a Strömsgodsetben, amely 2-1-es vereséget szenvedett a Moldétól, Korcsmár Zsolt pedig végig a pályán volt a Brannban, amely a Rosenborg otthonában kapott ki 3-1-re.

Svájcban a 36 pontos levonással sújtott Sion Vanczák Vilmossal nyert 1-0-ra a Lausanne ellen, és ezzel a 11 fordulóval a szezon vége előtt 8 pontra közelítette meg aktuális ellenfelét, amely az osztályozót érő 9. helyen áll.