Serie A

Nélkülünk a Milan már megnyert volna egy unalmas bajnokságot - Conte

  • Bodnár Gergő

Amint az lapszemlénkből kiderül, a Juventus vezetőedzője a BL-ben a Milannak szurkol, persze nem csak hazafiasságból.

"Il trionfo più bello" vagyis "A legszebb győzelem". Ezzel a jelzővel illette a Juventus 2-0-ás Inter elleni sikerét hétfői első oldalán a Tuttosport.

A címválasztás abszolút nem véletlen a torinói sportlaptól, hiszen a Calciopoli botrány óta elég feszült a viszony a két klub között, a szurkolók pedig korábban sem igazán szerették egymást. Már a pályára kivonuló csapatokat is hasonló témakörben fogalmazott kiírás fogadta a Juve szurkolók részéről, a torinói drukkerek koreográfiájukkal a pályán kiharcolt két bajnoki cím jogtalan elvételére hívták fel mindenki figyelmét.

Részlet a Tuttosrpot című olasz sportnapilap 2012. március 26-ai számának címlapjáról.

"Juvendetta" - írta óriási betűkkel a gólját ünneplő Del Piero hatalmas fotója mellett címlapján a Tuttosport amely kiemelte, a két nagy rivális között már 18 pont a különbség. Az Inter lassan kezdhet megbarátkozni a gondolattal, hogy jövőre nem szerepelhet a Bajnokok Ligájában, hiszen egyre távolodik tőle a dobogóért harcoló Lazio-Napoli-Udinese hármas. Vasárnap legalább annyi örömben lehetett része a fekete-kékek szurkolóinak, hogy az utánpótláscsapat az Ajax legyőzésének köszönhetően Bajnokok Ligája-győztes lett.

"Micsoda Juventus, micsoda Alex" - ezzel a címmel a hétfői Corriere dello Sport jelent meg. A római lap első oldalán Fernando Alonso csodás győzelméről, Thiago Silva várhatóan 1 hónapos kihagyásáról, és a Catania ellen kétgólos előnyt leadó Napoliról is megemlékezett.

Hasonló témákkal foglalkozott a La Gazzetta dello Sport, a legnagyobb példányszámú olasz sportlap a "Juve al bacio" vagyis "Csók a Juvénak" címmel jelent meg. A Barca elleni BL-meccset sérülése miatt biztosan kihagyó Thiago Silva mellett a Gazzetta szinte a teljes első oldalát a vasárnap esti rangadónak szentelte. A rózsaszín újság nagyon dicsérte az első félidőben remeklő Buffont és a Milan elleni kupaelődöntőben, illetve vasárnap is fontos gólt szerző Del Pierót. A Gazzetta ugyanakkor figyelmeztetett, hiába veretlen még ebben az idényben a Juventus (15 győzelem és 14 döntetlen a mérleg a Serie A-ban, és 3 siker illetve egy döntetlen az Olasz Kupában), a Milan még mindig négy pont előnnyel vezet.

A Juve-Inter két gólja

Antonio Conte az Inter legyőzése után erre a következőket nyilatkozta: "A Milan már rég megnyerte volna a bajnokságot, ha mi nem lennénk. Nélkülünk elég unalmassá vált volna a szezon. Hogy mennyire hiszünk a bajnoki címben? Tény, minden a Milanon múlik, nagyon kiegyensúlyozottan teljesítenek, és még a Bajnokok Ligájában is érdekeltek. Remélem abban a sorozatban jól teljesítenek majd, hiszen ez egyrészt az olasz labdarúgás érdeke, másrészt nekünk is jól jöhet a hajrában, ha a Milan egy kicsit fáradtabb" - mondta Conte.

A Gazzetta az Inter elleni rangadó legjobbjának a vezető gólt megszerző Cácerest választotta, az uruguayi játékos 7,5-es, Del Piero pedig a remeklő Buffonhoz hasonlóan 7-es osztályzattal zárt.

Kilenc fordulóval az idény vége előtt a Milan 4 pont előnnyel vezet. A két rivális hátralévő találkozóit elnézve talán egy fokkal a Juve van nehezebb helyzetben. A torinóiak többek között játszanak a Palermóval idegenben és fogadják a Romát, illetve a következő hétvégén a Napolit. A címvédőre hasonló színvonalú találkozók várnak azzal a különbséggel, hogy az utolsó előtti fordulóban rendezik meg a milánói városi derbit. Lehet, hogy az idén gyengélkedő Inter ott majd besegít a Juvetusnak?