Férfi vízilabda

Nagyváradon lesz a BL négyes döntője

  • MTI

A LEN-vezető vizitjeinek célja, hogy felmérje, aktuálisan hol tart a felkészülésben a május 21. és 27. között esedékes úszó Európa-bajnokság házigazdája, Debrecen, illetve a vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének mezőnyét vendégül látó romániai város.

"Végleges és hivatalos, hogy Nagyvárad ad otthont a BL idei zárószakaszát jelentő Final Fournak, amelyre május 11-én és 12-én kerül sor" - erősítette meg Szakadáti László hétfőn az MTI-nek.

A legjobb négy klubcsapat vetélkedője jelenleg a negyeddöntőnél tart, s a visszavágók előtt még két magyar együttes, a Vasas és a Szeged is érdekelt az első számú kontinentális sorozatban. Mindkettő ott lehet a Final Fourban is, ehhez a fővárosi gárdának négy-, a csongrádiaknak pedig kétgólos hátrányt kell ledolgozniuk az április 18-i visszavágón horvát riválisaikkal, a Jug Dubrovnikkal, illetve a Mladost Zagrebbel szemben.

A LEN-igazgató kitért a két hivatalos, összeurópai szintű klubszéria, a Bajnokok Ligája és az Eurokupa - a volt LEN Kupa - mellett a háttérben szerveződő, Szuperkupának nevezett újabb sorozat kérdésére is.

"Semmi konkrétum nincs ebben az ügyben, beszélgetések folynak, de nem történik semmi érdemben - mondta az európai szövetség tisztségviselője. - Maguk az elképzelésben érintett csapatok sem tudják, mit akarnak igazán. Gondokat okoz egy ilyen sorozathoz kellő pénz előteremtése, a televíziós közvetítések megoldatlansága, de az is, hogy csupán három ország csapatairól szólna az egész. Olyasmi lenne, mint az Adria Liga, az is létezik, de hasznot nem hajt, halott ügy az egész - mert hát milyen döntő az, ahol a győztes 15-4-re nyer... A LEN részéről azt mondhatom, hogy írunk majd levelet az érintett országok vízilabda-szövetségeinek, s megkérjük az elnököket, hogy beszélgessenek el a klubokkal, tisztázzák, hogy mit akarnak csinálni, aztán majd meglátjuk, mi lesz."

A Szuperkupában mint afféle kontinentális szuperbajnokságban a korábban felröppent elképzelések szerint három magyar klub is szerepelne három horvát, két olasz, továbbá egy szerb és/vagy egy montenegrói klub mellett.