Női kézilabda

Karl Erik Böhn a vereség ellenére elégedett a lányokkal

A csütörtöki hazai győzelem után idegenben sima vereséget szenvedett a magyar női kézilabda-válogatott a Németország elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőn. A több kulcsembert pihentető Karl Erik Böhn együttese utoljára 3-2-nél vezetett, majd végig jelentős hátrányban játszott.

A norvég szakember a 26-18-s vereség ellenére elégedett volt a látottakkal. "Németország megérdemelten nyert. A vereség ellenére elégedett vagyok a csapatommal, hiszen a németek igazán kemény ellenfelek. Az európai kupákban előttünk álló elődöntők miatt a Győri ETO és az FTC egyes játékosait, mint például Görbiczet ezúttal pihentettük, de az ellenfelünk, és mi is kint leszünk az Eb-n, és emiatt ez nem jelentett problémát. Steinbach és Kovacsics nagyszerűen játszottak, és mindemellett a két együttes kapusa is kiváló teljesítményt nyújtott." - mondta a találkozóról Karl Erik Böhn.

A magyar csapatnak ez volt az első veresége a selejtezők során. A kvartettből az első két helyezett jut ki a decemberi, hollandiai kontinensviadalra.

Női kézilabda Eb-selejtező
1. csoport, 4. forduló
Németország-Magyarország 26-18 (13-9)
gólszerzők: Lütz 8, Steinbach 7, Melbeck 4, Althaus, Birke 2-2, Geschke, Lörper, Schulze 1-1, illetve Kovacsics 6, Rédei-Soós 4, Vincze, Zácsik 2-2, Bulath, Cifra, Orbán, Szabó 1-1

 

Női kézilabda Eb-selejtező
1. csoport, 4. forduló
Fehéroroszország-Azerbajdzsán 33-25 (18-13)
A csoport állása
1. Németország 6 pont (110-78)
2. Magyarország 6 pont (112-93)
3. Fehéroroszország 4
4. Azerbajdzsán 0