Férfi kosárlabda

Debrecenben rendezi a Final Fourt a Szolnok - hivatalos

  • MTI

Debrecen ad otthont a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa áprilisi négyes döntőjének, amelyben a Szolnoki Olaj is érdekelt lesz.

Az európai szövetség (FIBA Europe) hétfőn jelentette be döntését a helyszínről, miután vezetősége hétvégi, stockholmi ülésén áttekintette a három pályázati anyagot. A négy résztvevő klub közül a magyar bajnok mellett a török Besiktas és a francia Chalon jelezte lebonyolítási szándékát.

A szolnoki Hristo Nikolov (labdával) tör kosárra  a szolnoki a férfi kosárlabda EuroChallenge Kupa negyeddöntőjének 2. találkozóján, a Szolnoki Olaj KK. - BK Ventspils (lett) mérkőzésen Szolnokon, a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

"Hosszú tárgyalássorozat előzte meg ezt a döntést, melynek eredményeképpen Debrecen egy Magyarországon példátlan kosáresemény házigazdája lesz" - tájékoztatta az MTI-t Bodrogváry Iván, a FIBA Europe irányítótanácsának magyar tagja. - "Innentől kezdve a szolnoki fiúkon a sor, bízom benne, hogy a debreceni közönség mindkét napon megtölti a Főnix Csarnokot."

A kedden, lettországi bravúrgyőzelmével elődöntőbe jutott Szolnoki Olaj otthona, a Tiszaligeti csarnok nem felel meg a nemzetközi előírásoknak, ezért a magyar bajnok szerdán úgy döntött, hogy a debreceni Főnix Csarnokkal pályázza meg a rendezést.

A Final Fourra április 27-29-én kerül sor az egyik résztvevő otthonában, a Szolnok mellett a Besiktas, a Chalon és az orosz Ljuberci harcolta ki a részvételt. A magyarok elődöntős ellenfele az isztambuli együttes lesz.

Magyar részről férfi vonalon eddig csak a Budapesti Honvéd játszott elődöntőt nemzetközi sorozatban még 1958-ban, akkor a fővárosiak végül bronzéremmel zártak a BEK-ben.

Magyarországon legutóbb 2004-ben került sor európai kosaras kupadöntőre, akkor Pécs adott otthont a női Euroliga négyes fináléjának. A házigazda együttes bronzéremmel zárta a tornát.