Futsal

Minimálist előnyt szereztünk Szerbia ellen

Címkék:

A magyar futsalválogatott fegyelmezett játékkal legyőzte a szerbeket a világbajnoki play off első mérkőzésén.

A magyar válogatott 1-0-ra nyert Szerbia ellen - Fotó: mlsz.hu

A telt házas, nagyszerű hangulatú gyöngyösi mérkőzésen a csapat végig szervezetten, fegyelmezetten játszott, elsősorban védekezésben nyújtott kimagasló teljesítményt. Az mlsz.hu beszámolója szerint az első félidőben a mieink akarata érvényesült a pályán, aktívabbak voltunk a vendégeknél, miközben védedekezésben koncentráltan, pontosan tették a dolgukat a játékosok.

A fordulás után sem sokat változott a játék képe, mindkét csapat megőrizte szervezettségét, így ritkán kerültek veszélybe a kapuk. A 35. percben egy labdaszerést követően gyors kontrát indítottunk, négy passzból végigvittük a labdát a pályán, majd a végletekig kijátszott akció végén Lovas Norbert talált a kapuba. A szerbek a hajrában nagy erőkkel támadtak, de mindhiába, tökéletesen zárt a védelmünk. Így 1-0-ra megnyertük az első meccset, vagyis minimális előnyből várhatjuk az április 8-i, belgrádi visszavágót.

"Elértük a célunkat, roppant értékes győzelmet arattunk a mai meccsen - nyilatkozta a mérkőzés után Frank Tamás. - Ha arra gondolok, hogy amennyiben Szerbiában sikerül betalálnunk, akkor az ellenfélnek már legalább három gólt kell lőnie a továbbjutáshoz, akkor azt mondhatom, a mai napon jelesre vizsgáztunk. Ugyanakkor idézhető a megállapítás, hogy bár ezt a csatát megnyertük, a háborút még közel sem."