Bundesliga

Lassú kezdés után parádézott a Dortmund Kölnben

Címkék:

Bár korán hátrányba került, végül fölényes győzelmet aratott a címvédő és listavezető Borussia Dortmund a Köln otthonában a Bundesliga 27. fordulójának zárómeccsén.

Tőle szokatlanul lassú tempóban kezdett a Dortmund, és a Köln meg is szerezte a vezetést a 13. percben. Egy beívelt labdára Weidenfeller elindult a kapujából, de félúton megállt, így Novakovic át tudta fejelni felett a játékszert. (1-0)

A címvédő tudott reagálni a gólra, lendületesebben kezdett játszani, és a 26. percben egy szöglet után Piszczek fejjel meg is szerezte az egyenlítő találatot. (1-1)

Kagawa örül a góljának a Borussia Dortmundban az 1. FC Köln ellen a Bundesligában 2012-ben.

A szünetig újabb gól már nem született, de a második félidőben gálázott a Dortmund, elsősorban Kagawa remeklésének köszönhetően. A japán a 47. percben egy oda-vissza passzolt, ívelt, majd fejelt szabadrúgásvariáció végén érkezett a jobb oldalon, és kapásból a léc alá lőtt. (1-2)

Percekkel később egy szép sarkazással szöktette Blaszczykowskit, aki Lewandowskit hozta ziccerbe, amit honfitársa ki is használt. (1-3)

A következő időszakban pihenő fokozatra kapcsolt a vendégcsapat, de a hajrában így is újabb gólokat szerzett. A 79. percben Kagawa és Gündogan passzolták ki könnyedén a védőket (1-4), majd a japán saját maga második gólját is megszerezte (1-5). Megalázóvá a csereként beállt Perisic tette a különbséget, az ő találatával 6-1-re nyert a Dortmund, amely továbbra is öt ponttal vezeti a Bundesliga tabelláját.

Bundesliga
27. forduló
1. FC Köln-Borussia Dortmund 1-6 (1-1)
gólszerzők: Novakovic (13.), illetve Piszczek (26.) Kagawa (47., 80.), Lewandowski (52.), Gündogan (79.), Perisic (84.)