Serie A

A vasárnap a csúcsrangadó árnyékában telik Olaszországban

Nyolc mérkőzést játszanak a Serie A 29. fordulójának vasárnapi játéknapján, és ezek közül egyértelműen kiemelkedik a Juventus-Internazionale, azaz a Derby d'Italia. A meccs jelentősége ezúttal nem abban van, hogy a két csapat öldöklő versenyben lenne egymással, hanem abban, hogy bármelyikük sikere nagy hatással lenne a másik további lehetőségeire.

Az őszi mérkőzésen a torinóiak legyőzték az Intert

Juventus-Inter
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

Az egyik csapat a bajnoki címért küzd a másik viszont már csak azért, hogy valamelyik nemzetközi sorozatban ott lehessen a szezon végén, azaz a becsületéért. Motivációt tehát mindkét együttes bőven talál a vasárnapi rangadóban, arra mégsem gondolunk, hogy nagy lendülettel egymásnak esnének, mivel két igencsak olaszosan gondolkodó olasz szakember ül a kispadokon.

Az óvatosság jegyében Antonio Conte valószínűleg egy négyvédős felállásban küldi pályára a Juvét, és az olasz szakértők várakozásai szerint a középpályára is legalább 4 játékost állít, ahogy azt a legkeményebb meccseken szokta, így megteremtve a stabilitást. A védelem jobb oldalán az egyik legstabilabb emberére, Lichtsteinerre nem számíthat, de Cáserest sem véletlenül igazolták a téli átigazolási szezonban, elég nagy név ahhoz, hogy meg tudja oldani a feladatot.

Az Internél Claudio Ranierinek leginkább azon kell gondolkodnia, hogy a csapata - várhatóan nem túl sok - támadásait ki szervezze. Sneijder és Álvarez is sérültek, így valószínűleg klasszikus irányító nélkül, egy stabil (merev?) 4-4-2-vel állnak majd fel a kék-feketék.

Akik egyébként a Chievo és a Marseille elleni győzelmekből nem tudtak lendületet venni, az Atalanta ellen hiába volt egy tizenegyesük, Milito azt is kihagyta - ugyanúgy mint egy héttel azelőtt Veronában -, így nem sikerült kétszer egymás után nyerniük a bajnokságban. A Juventus ezzel szemben úgy tűnik, hogy túl van a rossz szériáján - ami négy egymás utáni döntetlenben nyilvánult meg, a Zebrák még mindig veretlenek -, és a Fiorentina 5-0-s kiütése után a Milan ellen egy hosszabbításos mérkőzésen ki tudták harcolni a továbbjutást a kupában.

Napoli-Catania
15:00 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1

Úgy tűnik, hogy Nápolyban is véget ért a lelki válság, amit a Chelsea elleni BL-búcsú okozott, és az Udinese elleni, szörnyű játék utáni feltámadást és döntetlent követően a Siena ellen összejött a fordítás is a kupaelődöntőben a fordítás Cavaniéknak. Így tehát tovább küzdhetnek az őszi Bajnokok Ligája-indulásért, könnyű feladatuk azonban nem lesz a lehetőségeihez képest parádézó Catania ellen.

A Vincenzo Montella irányította szicíliai együttes hat meccs óta veretlen, ebből négyet meg is nyert, és már a 8. a tabellán, épp ugyanannyi pontja van, mint az Internek. Arra a piros-kékeknek nem adunk esélyt, hogy a nemzetközi szereplésre odaérjenek a szezon végén - többek közt azért, mert vasárnap délután a vereségükre számítunk -, de minden dicséretet megérdemelnek ezért a teljesítményért, és kíváncsian várjuk, hogy Montella jövőre melyik csapatnál fog dolgozni.

Lazio-Cagliari
15:00
hatharom-tipp: 1

Edy Reja néhány hete benyújtotta a felmondását, amit akkor nem fogadtak el, és a Fiorentina majd - inkább - a Roma elleni győzelem után úgy tűnt, minden rendben lesz a Laziónál, de ha a Cagliarit nem sikerül legyőzni hazai pályán, akkor a mester valószínűleg újra megpróbálhat elköszönni a vezetőktől. A fővárosi derbi óta ugyanis a Bolognától és a Cataniától is kikaptak a Sasok, akik így nagy nyomás alá helyezték saját magukat, hiszen a Napoli és az Udinese is csak egy-egy ponttal áll mögöttük, és nyilvánvalóan utóbbi két csapat is szívesebben indulna a Bajnokok Ligájában jövőre, mint az Európa Ligában. Márpedig BL-selejtezőt már csak a 3. hely ér az olaszoknál.

A rómaiak szerencséjére a Cagliari a papíron kevésbé veszélyes ellenfelek közé tartozik, amelyet jó játékkal könnyen le lehet győzni. De a bizonytalankodást a szárdok kegyetlenül megbüntetik, ahogy azt tették a Romával oda-vissza, a Genoával, a Palermóval vagy épp a fentebb emlegetett, nagyszerű szezont futó Cataniával.

Serie A
29. forduló, további mérkőzések
Atalanta-Bologna 12:30 Digi Sport
hatharom-tipp: X
Genoa-Fiorentina 15:00
hatharom-tipp: 1
Novara-Lecce 15:00
hatharom-tipp: 2
Cesena-Parma 15:00
hatharom-tipp: X
Chievo-Siena 15:00
hatharom-tipp: 1