Férfi kézilabda BL

A három gól lehet sok és kevés is a Veszprém számára

Komoly, ugyanakkor nem megoldhatatlan feladat előtt áll az MKB Veszprém együttese, amelynek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében háromgólos hátrányt kell ledolgoznia a továbbjutás érdekében a spanyol Ademar León együttese ellen.

Iváncsik Gergő lerohanásgóljaira most is nagy szüksége lesz a bakonyiaknak

Az egy héttel ezelőtti spanyolországi odavágón ugyan sokáig úgy tűnt, hogy akár nyerhet is az MKB Veszprém, végül a 31-28 arányban alulmaradt vendéglátójával szemben. A magyar csapat számára az eredmény így is bizakodásra adhat okot, hiszen a három gól a kézilabdában nem ledolgozhatatlan.

A magyar bajnok felkészülését kínos közjáték zavarta meg, hiszen az Európai Kézilabda Szövetség eljárást indított a klub ellen, amiért annak szurkolói a BL-mérkőzések előtt rendszeresen eléneklik a nemzeti himnuszt, noha azt a szövetség szabályzata csak a válogatott találkozók előtt engedélyezi. A klub közleményében arra kérte drukkereit, hogy a León elleni meccs előtt szakítson a hagyományokkal, mely kérésnek feltehetőleg eleget is tesz majd az Európa-szerte nagy tiszteletnek örvendő veszprémi publikum.

"Nagyon nehéz meccs lesz a León elleni visszavágó, de a háromgólos különbség ledolgozható, mert ennyivel szerintem minimum jobb csapat vagyunk, mint a spanyol együttes."

 - Iváncsik Tamás, az MKB sérült szélsője -

A magyar bajnok játékosai közül többen is influenzával küzdöttek a héten, de a sorsdöntő ütközetre feltehetőleg valamennyien vállalhatják a játékot, ugyanakkor Mocsai Lajos vezetőedző szerint a fizikai teljesítőképességre komoly hangsúly helyeződik a 60 perc során. "Hatalmas test-test elleni harc lesz. A védekezés mellett fontos, hogy tudjunk lerohanásgólokat szerezni, akár első, akár második hullámból. A beállósuk elleni védekezést senki sem ússza meg kiállítás nélkül, így kulcsfontosságú az is, hogyan tudjuk megoldani az emberhátrányos szituációkat.Csak a feladatra koncentrálva, homogén, egységes csapatként kell működjünk. Most minden problémát szükséges félretenni azért, hogy közönségünk támogatásával igazi eksztázisban tudjunk pályára lépni" - fogalmazott a tréner a naplo-online.hu-nak. "Muszáj reálisan nézni a dolgokat. A León nem véletlenül a spanyol bajnokság egyik élcsapata. Dinamikája mellett a kreativitása és a kiismerhetetlensége az, ami miatt nehéz felkészülni belőle"- tette hozzá Mocsai Lajos.

Az anyagi nehézségekkel küszködő León a hétközben meglepetésre vereséget szenvedett hazája bajnokságában, ugyanakkor a BL-ben meglehetősen jó az idegenbeli mérlege. Az elitliga idei kiírásában a csoportkörben a Pick Szegedet és a Partizán Belgrádot is legyőzték, a Koppenhága együttesétől csupán egy góllal kaptak ki, Montpellier-ben néggyel maradtak alul - ez utóbbi különbség már az MKB továbbjutását jelentené.

A várhatóan teltházas találkozóról 18 órai kezdettel élő helyszíni tudósítással jelentkezünk!

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, visszavágó
MKB Veszprém - Ademar León (spanyol) 18.00
Veszprém, játékvezetők: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok)
Az első mérkőzésen: Ademar León-MKB Veszprém 31-28 (19-19)
Tv: Digisport