Kerékpár

Súlyos baleset árnyékolta be a katalán körverseny hatodik szakaszát

  • VNA

Egy rendőr motoros és egy kísérőautó ütközése miatt 38 percig megállították a mezőnyt a katalán kerékpáros körverseny szombati szakaszán.

Szombaton a Katalán kerékpáros körverseny hatodik szakaszát rendezték meg, ahol Saint Fruitos és Badalona között 169 kilométer megtétele várt a mezőnyre. A szakasz egyik utolsó hegyén a Katyusha csapatában tekerő Alberto Losada indított támadást és rántotta meg a mezőnyt. A végső hajrára viszont Samuel Sanchez lett a főszereplő, aki a badalonai célban mindenkit maga mögé tudott utasítani. Az olimpiai bajnok spanyol kerekes végül két másodperccel a peloton előtt ért be a célba, így övő lett a katalán körverseny utolsó előtti szakasza. Az összetett versenyben nem változott semmi, így továbbra is a legelső etapot megnyerő svájci Michael Albasini vezet, akinek a vasárnap 119 km-es befejező szakasz és a barcelonai befutó előtt másfél perces előnye van az Euskaltel csapatában tekerő Samuel Sanchez előtt.

A hatodik szakaszt szombaton egy sajnálatos versenybaleset árnyékolta be, amelynek során a verseny 70. kilométerénél egy rendőr motoros és egy kísérő autó karambolozott. A szakaszt 38 percig le is kellett állítani, amíg a mentőhelikopter megérkezett a súlyos sérüléseket szenvedő rendőrért, valamint az autó sofőrjéért. A baleset időpontjában egy három fős szökevény csoport (Mikael Cherel, Cedric Pineau, David Moncutie) három perces előnnyel vezettek, ezt a fórt pedig a verseny újraindításakor újra megkapták a szervezőktől.