Serie A

Okozhat-e gondot a Roma a Milannak a San Siróban?

Két mérkőzést játszanak a Serie A 29. fordulójában szombaton este, a címvédő és listavezető Milan a nemzetközi szereplésre vágyó Romát fogadja, a jelenleg EL-helyen álló Udinese pedig a hazai pályán mindenkire veszélyes Palermóhoz látogat.

Ibrahimovicékra ezen a hétvégén komoly rangadó vár

Milan-Roma
18:00 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

A Milan a bajnokságban hét meccs óta veretlen, és a győzelmek mellett két döntetlent játszott, aminek köszönhetően négypontos előnyt tudott kiharcolni a tabella élén. Kedden ugyan a rendes játékidőben 2-1-re verték a Juventust az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján, de mivel az első meccsen ugyanennyire kaptak ki, ez csak a hosszabbításra volt elég, amiben a torinóiak megszerezték a továbbjutást eldöntő gólt, így a piros-feketék nem jutottak a döntőbe.

Massimo Allegrinek a szezonban megszokotthoz képest bő keret áll rendelkezésére, a középpályán Aquilani, Boateng és Gattuso is bevethető. Utóbbi eddig ugyan csak egyszer léphetett pályára időhúzó csereként, de előbb-utóbb valószínűleg komolyabb szerepet is fog kapni.

A Roma változatos heteken van túl, de az utóbbi két fordulóban kiküzdött két 1-0-s - a Palermo és a Genoa elleni - győzelmével a mérlege inkább a pozitív oldal felé hajlik. Ennek ellenére nehéz lenne esélyesként kezelni a Farkasokat, akik idegenben az előző hat meccsükből csak egyetlen egyet, az említett palermóit tudták megnyerni.

Ráadásul az egyébként sem túl stabil védelemmel további gondjai lehetnek Luis Enriquének, mivel a hétfői mérkőzésükön Heinze csípősérülést szenvedett, amikor edzett a héten, akkor is a többiektől külön, így a rég kidőlt Burdisso és a szintén sérült Juan hiányában a 22 éves Kjaer maradhat az egyetlen bevethető klasszikus belső védő. Ha Heinze nem tudja vállalni a játékot, akkor valószínűleg De Rossi kerül a hátsó sor közepére, biztosítandó a rutint és a keménységet.

Palermo-Udinese
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

A statisztikák alapján az esti meccs tükörsima hazai győzelemnek néz ki, hiszen a Palermo otthon 14 meccsből 10-et megnyert, az Udinese pedig idegenben az egész szezonban csak három alkalommal tudott nyerni. Igaz, a zebramezesek azért elértek 4 döntetlent is, de a rózsaszín-feketéknek egyetlen ikszük sincs otthonról.

Ahogy a két csapat meccsein általában, ezúttal is az a legnagyobb kérdés, hogy a kulcsembereknek milyen napjuk van. A vendégeknél a 19 bajnoki gólnál tartó Di Natale az egyedüli vezér, a hazaiaknál Miccoli emelkedik ki leginkább a 11 találatával, de ő nem csak gólszerzőként jeleskedik, hanem szervezőként is. Persze azért az is látszik a statisztikákból, hogy amióta ő nem szerzett gólt (február 19. óta), azóta a csapata sem tudott meccset nyerni.