La Liga

Nem volt könnyű a mallorcai kirándulás, de nyert a Barcelona

Jó félórát emberhátrányban játszva is nyerni tudott a Barcelona a Mallorca otthonában a Primera División 29. fordulójában.

A papírformának megfelelően a Barcelona kezdett jobban, a katalánok sokat birtokolták a labdát, de sok helyzetet nem tudtak kialakítani. A vezetést azért így is megszerezték a 25. percben, amikor egy szabadrúgásból jövő beadásról centikkel, de többen is lemaradtak, a labda érintés nélkül került a Mallorca kapujába, így Messi újabb gólt írhatott be magának. (0-1)

A gól adott némi lendületet a vendégek félgőzzel is fölényes játékának, Sánchez a keresztlécet is eltalálta a 33. percben, de nem tudott újabb gólt szerezni a Barcelona.

A Barcelona játékosai ünneplik a góljukat a Mallorca elleni mérkőzésen a Primera Divisiónban 2012-ben.

A második félidőben változott a játék képe, de ehhez kellett, hogy az 57. percben egy véleményes kezezésért Thiago megkapja a második sárgáját, így emberelőnybe kerüljön a Mallorca.

Ez megzavarta a katalánokat, akikre egy ideig nyomást tudtak gyakorolni a hazaiak, Casadesusnak, Ramisnak és Hemednek is volt lehetősége. Azonban a meccs második gólját is a Barcelona szerezte, a 79. percben Messi távolról találta el a bal kapufát, a kipattanóra azonban remekül érkezett Piqué, akinek már nem volt nehéz dolga. (0-2)

Voltak még lehetőségei a vendégeknek, és Victor Valdes is okozott némi izgalmat egy szörnyű szöglet utáni kifutással, de nem született újabb gól, így a Barcelona hozta a maga mérkőzését, amivel három pontra megközelítette a kicsivel később pályára lépő Real Madridot.

Primera División
29. forduló
Real Mallorca-FC Barcelona 0-2 (0-1)
gólszerzők: Messi (25.), Piqué (79.)
kiállítva: Thiago (57., Barcelona)