La Liga

Lehengerlő játékkal állította vissza a hatpontos különbséget a Real Madrid

Nagy lendülettel játszva, könnyedén győzte le a Real Madrid a Real Sociedadot a Primera División 29. fordulójának szombat esti mérkőzésén, ezzel továbbra is hat pont az előnye a korábban a Mallorcát legyőző Barcelona előtt.

Percek alatt eldőlt a mérkőzés, a Real Madrid már a 6. percben vezetett, Benzema jobbról érkező passzából Higuaín a tizenhatos vonaláról a bal alsóba lőtt. (1-0)

A Real Sociedadnak momentuma sem nagyon volt a gyors gól után, a királyiak láthatóan nem szerettek volna sorozatban harmadszor győzelem nélkül maradni, és valószínűleg a finoman szólva zaklatott Villarreal elleni meccs után eltiltott játékosaikért és vezetőedzőjükért, José Mourinhóért is játszottak. A 32. percben egy szöktetés után Cristiano Ronaldo el is ment a bal oldalon, és ziccerből lőtt a hosszú alsóba. (2-0)

Karim Benzema örül a Real Sociedad ellen szerzett góljának a Real Madridban 2012-ben.

Teljesen biztossá Benzema tette a hazai győzelmet, aki már a 40. percben megszerezte csapata harmadik találatát, ő is egyedül ugrott ki, és átemelte a kapus felett a labdát. (3-0)

Kicsivel később szerencsés körülmények között szépítettek a vendégek, egy tekerésbe Sergio Ramos tette bele a fejét így a labda a tehetetlen Casillas felett a hosszúba hullott. (3-1)

A góljuk ellenére továbbra sem volt esélyük a baszkoknak, főleg, miután Benzema megszerezte a második találatát is. A 49. percben Khedira találta meg egy újabb remek labdával, ő pedig a léc alá lőtte a játékszert. (4-1)

Cristiano Ronaldo hozzátett még egyet, az 56. minutumban Higuaín jobb oldali lapos beadására érkezett a legjobb ütemben a portugál. (5-1)

Ezek után már nem nagyon erőltette a játékot a Real Madrid, amely a sima győzelemmel visszaállította hatpontos előnyét a Mallorcát néhány órával korábban legyőző Barcelona előtt a tabella élén.

Primera División
29. forduló
Real Madrid-Real Sociedad 5-1 (3-1)
gólszerzők: Higuaín (6.), Ronaldo (32., 56.), Benzema (40., 49.), illetve Ramos (42., öngól)