Premier League

Egy-egy nagy gól, csak döntetlent játszott a Manchester City - videó

Csak döntetlent játszott a Stoke City otthonában a Manchester City a Premier League 30. fordulójában, így csak jobb gólkülönbségének köszönhetően áll jobban a tabella élén, mint a hétfőn játszó Manchester United.

Helyzetek nélküli első negyedóra után a Stoke-nak volt először lehetősége Walters révén, de a Manchester City uralta az első félidőt. Gólt azonban nem tudott szerezni a bajnoki címért küzdő együttes, sőt, a második félidőben a hazaiak kerültek előnybe. Az 59. percben Pennant és Crouch küzdöttek meg a levegőben a labdáért, és a colos csatár egy dekázás után 20 méterről, kissé a jobb oldalról a kapu hosszú oldalába löbbölte a játékszert. (1-0)

A vendégek nyomás alatt tudták tartani a folytatásban a Stoke-ot, de nagyon meddő volt a fölényük, nem voltak helyzeteik. Az egyenlítés azért így is összejött, Yaya Touré 35-40 méterről vállalkozott lövésre, amibe Shawcross fejjel egy picit beleért, így Begovic kapus is csak beleütni tudott, a labda pedig a hálóba vágódott. (1-1)

Ezek után sem volt sok esélye a győzelem megszerzésére a Manchester Citynek, amely a döntetlennel pontszámban csak utolérni tudta a Manchester Unitedet az élen, és bár jobb gólkülönbsége miatt az élre állt, a Vörös Ördögök hétfőn visszavehetik a vezetést, ha legyőzik a Fulhamet.

Premier League
30. forduló
Stoke City-Manchester City 1-1 (0-0)
gólszerzők: Crouch (59.), illetve Yaya Touré (76.)