NB I

Csak lesgólból lőtt többet a Debrecen, mint a Pápa

Hiába volt többnyire fölényben a listavezető Debrecen és hiába vezetett 2-0-ra a Pápa ellen az OTP Bank Liga 21. fordulójának szombat délutáni meccsén, pontot tudott menteni a Lombard a Hajdúságban.

Gyors góllal kezdett a Debrecen, Szakály jobb oldali beadására Kulcsár Tamás teljesen egyedül érkezett, így könnyedén fejelt a kapuba a 6. percben. (1-0)

Kicsivel később a gólpasszt adó Szakály maga is veszélyesen fejelt, de a jobb felső felé hulló labdát Szűcs ki tudta ütni. A jó kezdést nem követte túl jó folytatás a hazaiak részéről, de sokáig így sem volt veszélyben a vezetésük, a Pápa nem tudott reagálni a hátrányra. Az első komoly vendéghelyzethez is az kellett, hogy a hazaiak kapusa, Novakovic melléfusson egy könnyedén összeszedhető labdának, de az üresen maradt kaput Benko nem találta el éles szögből.

Nagyjából ennyi említésre méltó esemény történt az első félidőben, illetve még azt emelhetjük ki, hogy rengeteg volt a les a Debrecentől, elsősorban Coulibalytól.

A csatár aztán a második játékrészben egyszer jó helyről indult, egy csellel megverte a nagy lendülettel érkező Tóth Gábort, és Szűcs mellett a hálóba lőtt. (2-0)

Úgy tűnt, hogy könnyedén megnyerheti a mérkőzést a listavezető, de hat perccel a második gól után Tóth egy jól helyezett fejessel szépíteni tudott (2-1), majd a 67. percben megint nem figyeltek egy szögletnél a Loki-védők, és Benko szintén fejjel kiegyenlített. (2-2)

Felpörgette a tempód a DVSC, fölénybe is került, és Coulibaly kibirkózott magának egy tizenegyest. Szó szerint, nagyot kellett ugyanis küzdenie Rodenbücherrel, hogy úgy akassza a lábát a hátvédébe, hogy abból büntető lehessen. Nem volt tehát teljesen tiszta a tizenegyes, amit aztán Bódi el is rontott, Szűcs Lajos eltalálta, hogy melyik oldalt választja, onnantól pedig már könnyű dolga volt a rosszul helyezett labdával.

Így csak a leseket és a lesgólokat tudta szaporítani a Debrecen - utóbbiból hármat szerzett -, de nem tudta megszerezni a három pontot egy olyan meccsen, amit akár könnyedén be is húzhatott volna. A hajdúságiak első helye így sincs veszélyben, de a Győr négy pontra felzárkózhat, ha vasárnap le tudja győzni a Paksot. A Pápa az egy ponttal még nem menekült meg a kieséstől, továbbra is a 14. helyen áll.

OTP Bank Liga
21. forduló
DVSC-TEVA - Lombard Pápa Termál FC 2-2 (1-0)
Debrecen, 6000 néző, V: Becséri
gólszerzők: Kulcsár (6.), Coulibaly (50.), illetve Tóth G. (56.), Benko (67.)
sárga lap: Bouadla (44.), illetve Tóth G. (38.), Balogh B. (58.), Rodenbücher (75.)
DVSC: Novakovic - Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut - Szakály (Bódi 69.), Varga, Bouadla, Yannick (Meye 85.) - Kulcsár (Nikolic 24.), Coulibaly
Pápa: Szűcs L. - Nagy S., Balogh B., Tóth G., Németh M. - Arsic (Dóczi 80.), Gyömbér, Benko (Quintero 88.), Présinger - Lovrencsics, Inutile (Rodenbücher 71.)