Bundesliga előzetes

A Bayern a Hannovert fogadja, Schalke-Leverkusen rangadó a BL-ért

A Bayern Münchenhez a Hannover látogat, a Leverkusen a Schalke vendége lesz a német labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában.

A müncheniek újabb gólparádét rendezhetnek

Bayern München-HSV Hannover 15:30 (Eurosport 2) hathárom-tipp:1

Csupa jó hír érkezett a Bayern München háza tájáról a héten. A bajorok hosszabbítás után ugyan, de bejutottak hét közben a Német Kupa döntőjébe, ahol majd a Borussia Dortmund lesz az ellenfelük. Eközben a csapat sportigazgatója, Christian Nerlinger kijelentette: a bajor klub és játékosa, Arjen Robben közti tárgyalások a célegyenesbe értek. A holland szélső így hamarosan meghosszabbíthatja 2013-ban lejáró szerződését.

Hamarosan három évvel meghosszabbíthatja müncheni szerződését a Bayern Münchennél Mario Gomez is. A német válogatott támadó további három évig a Bayern München játékosa maradhat. A Bundesliga góllövőlistáját jelenleg 22 góllal vezető támadó a hírek szerint 2016-ig maradhat a bajorok játékosa.

Freiburg-Kaiserslautern 15:30 hathárom-tipp:2

A héten menesztették Marco Kurzot, a Kaiserslautern vezetőedzőjét. A sereghajtó együttes 16 mérkőzés óta nyeretlen, s ezzel megdöntötte az 1967–1968-as szezonban felállított negatív klubcsúcsot. Már az utód is megvan, Kraszimir Balakov elfogadta a Vörösök ajánlatát, így neki kell megpróbálnia bent tartania az együttest a legjobbak között. A bolgár válogatott és a VfB Stuttgart korábbi középpályása új megbízatása miatt lemondott a Hajduk Split gárdájánál. Az első mérkőzésére pedig a Freiburg otthonában kerülhet sor, amely Cissé téli eligazolása után valósággal feltámadt és már az osztályozót jelentő 16. Helyen áll.
A Kaiserslautern tétmeccsen legutóbb tavaly októberben tudott nyerni, akkor a másodosztályú Eintracht Frankfurtot búcsúztatta a Német Kupából - hosszabbítás után.

FSV Mainz-Hertha BSC 15:30 hathárom-tipp:x

A Szalai Ádámot és Stieber Zoltán foglalkoztató Mainz a Hertha BSC-t látja vendégül szombaton. A találkozón Szalai visszatérhet egymeccses eltiltása után és újra a kezdőcsapatban kaphat helyet. Továbbra is pocsék formában van viszont a Hertha BSC. A fővárosi klub jelenleg 17., azaz kieső helyen áll a Bundesligában, legutóbb 6-0-ra kapott ki hazai pályán a Bayern Münchentől. Otto Rehhagel érkezése sem hozta meg a várt hatást, sőt! A hírek szerint vasárnap reggel 10 órakor válságtanácskozás volt a klubnál, amin az edző azonban nem vett részt. Michael Preezt, a klubmenedzser két órán át elemezte a csapat helyzetét a tréner ottléte nélkül, ami meglehetősen szokatlan.

Borussia Mönchengladbach-Hoffenheim 15:30 hathárom-tipp:1

A hazaiak büntetőkkel maradtak alul a Bayern Münchennel szemben a hétközi Német Kupa elődöntőben. Ennek ellenére Lucien Favre együttese számít a találkozó esélyesének több okból is. Egyrészt Markus Babbellel még nem találta meg igazi önmagát a Hoffenheim, ráadásul a Borussia fantasztikus sorozatot tudhat maga mögött: 16 meccs óta veretlenek hazai pályán, a mérlegük 11 győzelem és 5 döntetlen, amely a legjobb hazai mérleg a ligában. A Mönchengladbach klubrekordot állított fel azzal is, hogy az első 26 mérkőzésén mindössze 16 gólt kapott, de az is igaz, hogy a Hoffenheim az utolsó 8 bajnokiján mindig szerzett legalább egy gólt.

Werder Bremen-Augsburg 15:30 hathárom-tipp:1

A brémaiak az előző fordulóban a listavezető Borussia Dortmund otthonában szenvedtek 1-0-s vereséget, míg az Augsburg 2-1-re győzte le a Mainzot. Érdekes az újonc helyzete, hiszen Jos Luhukay együttese néhány hete még biztos kiesőnek látszott, mostanra azonban kezd menekülni a veszélyzónából.
„Amennyiben újra olyan teljesítményt nyújtunk, mint legutóbbi idegenbeli meccsünkön a Hannnover ellen, akkor Brémában is pontokat szerezhetünk” – jegyezte meg a szakvezető, aki tehát ismét elkerülné vereséget csapatával.

Schalke 04-Bayer Leverkusen 18:30 (Eurosport 2)hathárom-tipp:1

A Bayer Leverkusen meghosszabbította Lars Bender szerződését: a védekező középpályást új kontraktusa 2015 helyett 2017-ig köti az együtteshez. Érdekesség, hogy a leverkuseniek annak ellenére hosszabbítottak a 22 éves játékossal, hogy a napokban súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, és könnyen lehet, ebben a szezonban már nem léphet pályára. Michael Ballack, a csapat kiöregedő sztárja azonban szívesen a tengerentúlra szerződne, de hiába vágyódik a New York Red Bullshoz a Bayer Leverkusen világbajnoki ezüstérmes középpályása, ott nem várják tárt karokkal.

A Schalke továbbra is a negyedik hely megszerzésére hajt, ami jövőre Bajnokok Ligája insulást eredményezne. Az előző fordulóban a Kaiserslautern legyőzésével edzőt buktattak Huub Stevensék, most pedig hazai pályán szeretnék begyűjteni a három pontot.