Férfi kézilabda

Újabb fiatal válogatott játékos Szegeden

Két játékos szerződtetését jelentette hivatalos honlapján a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata: a 22 esztendős Balogh Zsolt Gyöngyösről, a 26 éves szerb Marinko Kekezovics pedig Orosházáról érkezik a Tisza-partiakhoz.

Balogh, aki eddig ötször szerepelt a magyar válogatottban, Orosházán kezdte a kézilabdát, majd a PLER-nél és a német Magdeburgban is szerepelt, mielőtt tavaly nyáron Gyöngyösre igazolt. A szerb Kekezovics Magyarországon először Kecskeméten szerepelt - ahol a Szeged jelenlegi edzőjével, Skaliczki Lászlóval is dolgozott együtt -, majd Tatabányán és Pécsen játszott, a mostani alapszakaszt Orosházán fejezte be.

"Két remek játékost sikerült leigazolnunk, mindketten belekóstoltak már különböző kézilabda-kultúrába, játszottak erős csapatokban is" - mondta Skaliczki László az új igazolásokról. "Nyerő típusú játékosok, akikre nagy szükségünk van. A Pick Szeged a nemzetközi porondon szerepel, így számukra is nagy kihívás ilyen csapatban szerepelni. Bízom benne, hogy mindketten bizonyítják, hogy képesek nemzetközileg is maradandót alkotni. Ancsin Gabi nagyon egyedül volt a jobbátlövő poszton, így Balogh Zsolt tehermentesítheti őt, kiválóan kiegészítik egymást. Az idényben Törő Szabi sokat volt sérült, egy balszélsővel pedig nem lehet játszani, ezért került képbe volt játékosom, Marinko Kekezovics, aki igazán nyerő típus."