Görög foci

Megyeriék zöld asztalnál nyerték a rangadót és valószínűleg a bajnokságot is

  • MTI
megosztom

Súlyos büntetést kapott a Görög Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától Rudolf Gergely csapata, a Panathinaikosz, amiért vasárnap, tíz perccel a rendes játékidő vége előtt félbeszakadt az Olimpiakosz elleni rangadó. A vendégek kapuját Megyeri Balázs védte.

Az éjszakába nyúlt csütörtöki ülésen született döntés szerint a mostani bajnokságban három, a következőben pedig két pontot levonnak az athéni klubtól, amelynek négy hazai meccsét zárt kapuk mögött kell lebonyolítania, és emellett még 252 500 euró bírságot is be kell fizetnie. A félbeszakadt találkozó három pontját - 3-0-s eredménnyel - a vendég Olimpiakosz kapta.

A Panathinaikosz szurkolói gyújtogatnak az Olimpiakosz elleni görög bajnoki mérkőzésen 2012-ben.

A múlt hétvégi összecsapást a listavezető Olimpiakosz egygólos vezetésénél, a lelátón kitört verekedés miatt fújta le a játékvezető. A rendőrség közlése szerint több tucatnyi drukkert őrizetbe vettek, s az összecsapásokban közel húsz rendfenntartó megsérült. A kirobbant balhé annak fényében különösen érdekes, hogy egyetlen Olimpiakosz-szurkoló sem volt jelen a találkozón, miután a liga ezt elővigyázatossági okokból nem engedélyezte. Ennek ellenére, mielőtt lefújták volna a találkozót, kétszer is félbeszakították a meccset a Panathinaikosz-hívek rendbontása miatt, a második félidő pedig 35 perces késéssel kezdődhetett csak el.

Az ítélet nyomán a kapus Megyerit is foglalkoztató Olimpiakosz immár tíz pont előnnyel vezeti a tabellát Rudolfék előtt. A bajnokságból már csak öt forduló van hátra. Megyeri végig a pályán volt vasárnap, míg Rudolfot nem nevezték a mérkőzésre.

megosztom