Rendezvény

Hamarosan általános iskolákban mutatják be a golfot

  • MTI
Címkék:

A hétvégén a budapesti MOM Park bevásárlóközpontban golfnapokat rendez a hazai szövetség. Az esemény pénteki megnyitóján elhangzott az is, hogy a jövőben számos általános iskolában is megismerhetik a fiatalok ezt a sportágat.

"A magyar golfélet szempontjából ez egy úttörő rendezvény" - nyilatkozta Sugár András, a Magyar Golf Szövetség elnöke. - "Remélem, sok örömet tudunk szerezni mindenkinek."

A golfnapokon az érdeklődők kilenc hazai klub standján ismerkedhetnek a 2016-os riói nyári olimpia műsorán is szereplő sportággal, emellett szimulátor és az úgynevezett SNAG-sziget (játékos, színes, könnyebb változat) segítségével minden korosztálynak lehetősége lesz kipróbálni a különböző technikájú ütéseket.

A sajtótájékoztatón az elnök elmondta, hogy hamarosan az általános iskolákban fogják népszerűsíteni a sportágat: a szövetség pályázaton nyert 30 darab SNAG-készletet, ezeket pedig országosan, a golfklubok közelében lévő intézményekben használják majd. A tervek szerint kétnapos kurzusok során készítik fel a testnevelőket, akik így majd választható szakkörök keretében oktathatják a fiatalokat.

Sugár András az MTI érdeklődésére hozzátette: reményei szerint így néhány éven belül ötezer gyermek ismerkedhet meg a golffal.