Premjer Liga

Együtt keresi a banánnal dobálózó VIP-szurkolót az Anzsi és a Lokomotiv

Közös vizsgálattal próbálja kideríteni az orosz bajnokságban szereplő Lokomotiv Moszkva és Anzsi Mahacskala, hogy ki dobta meg a utóbbi csapat színes bőrű védőjét, Christopher Sambát a két együttes vasárnapi meccsén.

Amint arról beszámoltunk, a korábban a német Herthában és az angol Blackburnben is játszó kongói hátvédet a vasárnapi, 1-0-s hazai győzelemmel véget ért Lokomotiv-Anzsi mérkőzésen dobták meg egy banánnal, méghozzá a VIP-szektorból. A játékos visszadobta a gyümölcsöt, amiből egyébként korábban a mahacskalai együttes csapatkapitányának, Roberto Carlosnak is kijutott.

A két érintett klub most közös vizsgálattal próbálja kideríteni, hogy ki dobálózott vasárnap.

"Közös feladatunk, hogy megtaláljuk és nyilvánosságra hozzuk, hogy ki próbálta így bemocskolni a futballról kialakult képet. Mindkét klub úgy gondolja, hogy a mérkőzés jó hangulatú volt, a játékosoknak és a szurkolóknak is élvezetes volt, amit azonban egy provokátor viselkedése tönkretett. Az ilyen embert nem tekinthetjük szurkolónak. Semmi közük a csapatok támogatásához, és eltökéltek vagyunk, hogy megtaláljuk a tettest" - szól az együttesek közös közleménye.