Gyorskorcsolya

Pechsteinre tényleg rászálltak a doppingellenőrök

  • VNA

Nincs könnyű élete a németek olimpiai bajnokának, Claudia Pechsteinnek, akit az utóbbi időben szinte naponta ellenőriznek.

Most már több mint két éve tart Claudia Pechstein dopping-kálváriája. A németek ötszörös olimpiai bajnok gyorskorcsolyázója állítólagos doppingolása miatt nem indulhatott el a vancouveri olimpián, majd ezt követően hiába pereskedett hónapokig, nem tudta ártatlanságát bebizonyítani. Eltiltása letöltése után viszont hiába tért vissza a nemzetközi mezőnybe, azóta is kiemelt figyelmet fordítanak rá a dopping ellenőrök. Így volt ez szerdán a távonkénti gyorskorcsolya világbajnokság helyszínén is. A heerenveeni verseny kezdése előtt ugyanis a 40 éves versenyzőt ismét felkeresték az ellenőrök, ráadásul nem is egyszer.

Pechstein szerdai napja viszont nem indult kellemesen, hiszen alig négy órán belül kétszer is mintát kellett adnia. Reggel hat órakor (!) ugyanis a német doppingellenes ügynökség munkatársai keltették fel, majd délelőtt tíz órakor már a Nemzetközi Korcsolya Szövetség (ISU) ellenőrei kopogtattak be szállodai szobája ajtaján. "El tudnék kellemesebb dolgot is képzelni annál, mint hogy a világbajnokság kezdete előtti napon kétszer is a vénámba szúrják a tűt. A szezon legfontosabb versenye előtt minden apróságnak jelentősége lehet" - panaszkodott az ötszörös olimpiai bajnok, akit a közelmúltban rendezett berlini Világkupa döntő előtt és alatt tizenkét nap alatt már hat alkalommal (!) ellenőriztek.