Premier League

Mancini Tévezt dicséri, Di Matteo bízik a BL-ben

A hazai pályán futballozó Manchester City hátrányból fordítva győzte le a Cheslea-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szerda esti rangadóján. Roberto Mancini különösen Samir Nasrival és - a hét hónap után visszatérő - Carlos Tévezzel volt elégedett, Roberto Di Matteo csalódott, de továbbra is hisz a BL-t érő helyezés kiharcolásában.

r City hátrányból fordítva győzte le a Cheslea-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szerda esti rangadóján. Roberto Mancini különösen Samir Nasrival és - a hét hónap után visszatérő- Carlos Tévezzel volt elégedett

"Az első félidő után csalódott voltam, mert nem éltünk a lehetőségeinkkel, és a szezon ezen szakaszában ezt nem engedhetjük meg magunknak. De összességében úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Ez az eredmény nagy jelentőségű, és lendületet ad nekünk. Sokat kivett belőlünk a három pont megszerzése, és szombat este újabb kemény ütközet vár ránk a Stoke ellen" - értékelt Roberto Mancini.

A menedzser Carlos Tévezt is dicsérte. "Carlos két vagy három hét múlva még fittebb lesz, fontos játékos lesz számunkra. Beszéltem vele az öltözőben, nagyon boldog volt, csakúgy, mint a többiek." Mancini az argentin csatár mellett a győztes gólt szerző Nasrit is kiemelte. "Samir a legjobbját nyújtotta most, de lesz ő még jobb ennél. Olyan remek képességű játékos, mint David Silva vagy Xavi. Még fiatal, és rengeteget fejlődhet."

A szakember az elsőre meglepőnek tűnő, de végül őt igazoló Mario Balotelli-Gareth Barry cserét is megindokolta. "Nem tetszett Mario első félidei játéka, ezért taktikai cserét hajtottam végre."

"Csalódottak vagyunk, megérdemeltük volna, hogy valamit kihozzunk a meccsből, de tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. Jól védekeztünk, és ami a büntetőt illeti, kemény döntés volt, de kezet ért a labda" - mondta Roberto Di Matteo.

"Két hete hét ponttal voltunk lemaradva a harmadik helytől, most hat pont a hátrányunk, jó irányban haladunk. Bebizonyítottuk, hogy a liga legjobb csapataival is fel tudjuk venni a versenyt. Ma este jól játszottunk, ezért fájó, hogy nem tudtunk legalább egy pontot szerezni" - tette hozzá az olasz szakember.

"Természetesen továbbra is bízunk a Bajnokok Ligája-indulásban. Mindig is azt hangsúlyoztam, hogy a negyedik hely elérése a célunk, ha jobb helyen végzünk, az csak bónusz lesz."

A Chelsea jelenleg az ötödik helyen áll, a hétvégén éppen a negyedik Tottenhamet látja vendégül, és jó eséllyel pályázik a három pontra, a Spurs a utolsó négy fordulóban mindössze egy pontot gyűjtött, három vereség után szerdán ikszelt a Stoke Cityvel, Rafael van der Vaart utolsó pillanatokban szerzett góljával mentette döntetlenre az összecsapást.

"Nagyon kemény meccs volt, de a Stoke sosem könnyű ellenfél, és nagyon jól védték az előnyüket. Szereztünk egy pontot, ami a szezon végén akár döntő jelentőségű is lehet. Fel kell ráznunk magunkat minél gyorsabban, és néhány jó eredményt kell produkálnunk" - mondta Harry Redknapp, aki még mindig bízik a BL-helyezésben.

"Mindennél fontosabb bejutnunk az első négy közé. Hogy jobban tartok-e a Chelsea-től, mint az Arsenaltól? Nem igazán, minkét csapat erős, és alapvetően esélyesek arra, hogy a Tottenham előtt zárjanak a szezon végén."

Premier League, 29. forduló:
Manchester City-Chelsea 2-1 (0-0)
gól: Agüero (78., 11-esből), Nasri (85.), illetve Cahill (60.)
 
Tottenham Hotspur-Stoke City 1-1 (0-0)
g: van der Vaart (90+2.), illetve Jerome (75.)