London 2012

Bemutatták a brit csapat olimpiai ruhakollekcióját - fotó

  • VNA

Csütörtökön Londonban bemutatták azt a sportruha kollekciót, amelyet a brit sportolók viselnek az olimpián és paralimpián.

Csütörtökön hivatalosan is bemutatták a brit csapat hivatalos sportruházatát, amelyet a legjobb hazai sportolók viselhetnek majd az idei olimpián és paralimpián. Az ismert brit tervező, Stella McCartney által megálmodott kollekciót az Adidas "ültette át" a gyakorlatba. A londoni bemutatón harminc éremesélyes brit sportoló mutatta be a ruházat különböző elemeit, köztük szerepet kapott a hármasugrás klasszisa, Phillips Idowu és a hétpróba világbajnoka, Jessica Ennis is. A sportolók ruházatának színösszeállítását a nemzeti zászló színei (kék, fehér, piros) ihlették meg.

A brit csapat tagjait ilyen ruhákban fogjuk látni a londoni olimpián és paralimpián - Fotó: insidethegames.org

"Amikor az ember egy ilyen kaliberű megbízatást elvállal, akkor keresi a motivációs pontokat. Alapvető elképzelés volt a nemzeti színek használata, ettől nem akartunk eltérni. Azt szerettük volna elérni, hogy a sportolóink igazi csapatként szerepelhessenek a játékokon és büszkék legyenek az általunk megálmodott identitásra" - nyilatkozta a 40 éves tervező, a Beatles együttes legendás tagjának, Paul McCartney-nek a lánya. "Mindenki bennünket fog nézni és mindenki a hazai sportolókat akarja legyőzni. Fontos, hogy jó megjelenésünk legyen, amely adott esetben akár pszichés előnyt is jelenthet" - nyilatkozta a bemutatón a ruházattal maximálisan elégedett Idowu.

A brit sportolók 26 olimpiai és 20 paralimpiai sportágban készülnek a játékokra, a most bemutatott kollekcióval pedig a tervek szerint 900 sportolót látnak majd el. A gyártó cégre komoly feladat vár tavasszal, hiszen összesen 175.000 különböző ruhadarab és kiegészítő legyártására lesz szükség. A kollekció érdekessége, hogy összesen 590 (!) különböző elemből áll.