Magyar foci

Április végén tárgyalja a Sportdöntőbíróság a Győr nemzetközi eltiltását

  • MTI
megosztom

Egy hónap múlva, április 27-én tárgyalja a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a Győri ETO FC kontra Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ügyet.

Az UEFA tavaly júniusban három évre kizárta az európai kupákból a Győrt, majd novemberben a fellebbviteli bizottsága mérsékelte a büntetést: a csapat két évig - de maximum egy részvétel erejéig - nem indulhat az európai kupákban. A döntés ellen a klub a lausanne-i testülethez fordult.

"A per a svájci városban április 27-én 11 órakor kezdődik" - jelentette be Horváth Cs. Attila klubmenedzser az ETO csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: azt most még nem tudni, hogy aznap születik-e döntés az ügyben, elképzelhető, hogy pár napot várni kell az ítéletre.

Az UEFA szerint a magyar együttes úgy játszott az Európa Liga 2010/11-es selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben a szövetség licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének a Győri ETO FC nem tett eleget. A klub álláspontja viszont az, hogy észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárának maradékát, 50 ezer eurót addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát róla.

Klement Tibor ügyvezető igazgató korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe és azután ki is egyenlítették a tartozást.

megosztom