Tragédia

Szívroham miatt elhunyt egy futballista Indiában

  • MTI

Szívroham következtében életét vesztette egy futballista egy alacsonyabb osztályú indiai mérkőzésen.

A helyi labdarúgó-szövetség (AIFF) közleménye szerint D Venkatesh, a Bangalore Mars 27 éves támadója egy területi összecsapáson esett össze a pályán, ahol azonban nem volt orvosi segítség, így játékostársai szállították kórházba, ott azonban már nem tudtak segíteni rajta.

Szombaton az angol FA Kupa negyeddöntőjében Fabrice Muambát, a Bogdán Ádámot is foglalkoztató Bolton Wanderers játékosát kellett újra éleszteni, miután megállt a szíve.

Az egykori Zairében született, korábbi U21-es angol válogatott játékos a szombati mérkőzés 41. percében, a kezdőkör közelében zuhant a földre úgy, hogy senki nem ért hozzá. A bíró megállította a játékot, Muambát pedig percekig próbálták a pályán újraéleszteni, majd hordágyon levitték. Howard Webb játékvezető minden futballistát beküldött az öltözőbe, majd nem sokkal később bejelentették, hogy a találkozó nem folytatódik. A 23 éves középpályásnak sokáig kritikus volt az állapota, hétfőn azonban már azt közölték, hogy jobban lett, önállóan lélegzik, és a szíve is mindenfajta segítség nélkül ver. Azóta folyamatosan javul az állapota.